Вхід | Реєстрація

На Полтавщині реалізують проєкт протидії булінгу

На Полтавщині реалізують проєкт протидії булінгу

11 серпня  2020 року у приміщенні центру громадського діалогу, що у місті Пирятин презентували ініціативу з протидії булінгу. Учасниками презентації стали представники зацікавлених сторін: батьки, працівники освіти, центрів соціальних служб, громадських організацій та журналісти. Реалізує проєкт громадська організація «Твій Світ»

«Особливо актуальною проблема шкільного цькування є для малих міст, де булінг стає заміною змістовним розвагам, саморозвитку і самоствердженню для сучасного підлітка», - переконаний Олександр Чепур, керівник проєкту.

Тож, під час презентації учасники ознайомились із даними останнього дослідження ЮНІСЕФ щодо проблеми булінгу в Україні. На думку учасників, рівень залучення підлітків до булінгу є високим. На такі тенденції вплинув і карантин під час пандемії COVID -19 – зростає кількість проявів «кібербулінгу», а от швидких механізмів реагування недостатньо.

Проєкт планують реалізувати у Полтавській, Київський та Чернігівській областях та застосувати кращі практики протидії булінгу у молодіжному середовищі і інноваційні методики. Про застосування методики форум – театру у профілактиці булінгу розповіла психологиня проєкту Юлія Пода.

У результаті учасники спланували подальші кроки. Планується, що разом з психологами шкільні лідери пройдуть навчання та здобудуть знання з прав людини, громадянські навики і вміння, опанують та застосують навички з проектного менеджменту, спланують та реалізують у своїх колективах власні ініціативи з подолання булінгу. 

Підтримку проекту «Мистецтво перемагати булінг: форум – театр для служб шкільних омбудсменів на протидію булінгу в навчальних закладах малих міст України» надає Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні.     

 

Довідково

Практики проєкту були застосовані протягом 2017 – 2019 року громадською організацією «Твій Світ» , як пілотний проект на території м. Лубни. Результати проєкту були представлені на конкурс та увійшли до каталогу найкращих практик молодіжної роботи 2018 року, організованого Міністерством молоді та спорту України спільно з Програмою розвитку ООН в Україні. Окрім того, його активні учасники були запрошені до роботи Міжвідомчої комісії з питань охорони дитинства Міністерства соціальної політики України, що відбувалося за підтримки представництва Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні і було присвячене дітям і молоді та за безпосередньої їх участі у прийнятті управлінських рішень стосовно дітей.


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 серпня 2020, 11:50 | Пирятин | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації