Вхід | Реєстрація

«Безпечний район»: є проект і підрядчик, не вистачає лише коштів

«Безпечний район»: є проект і підрядчик, не вистачає лише коштів

Частина сільських рад ще не перерахували кошти за розробку проектно-кошторисної документації, не говорячи вже про оплату камер відеоспостереження.

Нагадаємо, що рік тому депутати Кобеляцької районної ради затвердили програму «Безпечний район», що розрахована на 2019–2021 роки. Згідно з документом, на території району буде створена система цілодобового відеоспостереження.

Спочатку планувалося, що в населених пунктах установлять 117 камер зовнішнього спостереження та 22 з розпізнаванням номерних знаків. За тодішніми підрахунками, обладнання й монтаж коштували 3 200 000 гривень. Фінансувати програму мали з трьох бюджетів: обласного, районного і місцевих (1 600 000, 200 000 та 1 400 000 відповідно).

Працівники райради підрахували, що протягом 2020‑го і 2021 років з області можна залучити по 800 000 гривень. Для цього місцевим радам потрібно подати спільну заявку на участь в конкурсі проектів розвитку територіальних громад, що проводить Полтавська облрада. У результаті, спільний проект отримав назву «Безпечний район». На конкурс його подала Сухинівська сільська рада, ще десять сільрад погодились на співфінансування. Проект увійшов до числа переможців. Загальна вартість «Безпечного району» склала 1 600 000 гривень (область — 800 000, сільради — 760 000, партнери — 40 000).

У цьому році кількість учасників проекту зросла. Бажання встановити камери відеоспостереження виявили Білицька селищна, Бродщинська, Василівська, Вільховатська, Золотарівська, Канавська, Лебединська, Комендантівська, Лучківська, Підгорянська, Придніпрянська, Світлогірська, Сухинівська, Червоноквітівська, Шенгурівська сільські ради та Бутенківська об’єднана територіальна громада.

За інформацією бухгалтера Сухинівської сільської ради Наталії Чечко, 26 червня була оплачена проектно-кошторисна документація та експертиза проекту «Капітальне будівництво системи відеонагляду «Безпечний район» на об’єктах Кобеляцького району». Проектні роботи виконав ФОП Артем Журавльов. Вартість документації — 136 080 гривень.

— Згідно з проектом, на території району планується встановити 232 камери відеоспостереження (171 — оглядову та 61 — із системою розпізнавання автомобільних номерів), а також серверну. Роботи по проекту проводитимуться в цьому та наступному роках, залежно від наявності коштів, — пояснила Наталія Чечко.
22 липня був оголошений тендер на суму 5 547 481 гривня.

— Сума проекту значно зросла за рахунок того, що збільшилась і кількість камер. Справа в тому, що спочатку сільські голови планували встановлювати відеоспостереження в одних місцях. Коли ж разом із проектантом об’їжджали населені пункти, фахівці вносили свої пропозиції, із якими погоджувалися очільники сільрад.

7 серпня відбувся аукціон із визначення переможця тендеру. Участь у ньому взяли кременчуцьке підприємство ПП «Арт-Інжиніринг» і ТОВ «Укрінвестбуд ЛТД» із Горішніх Плавнів, які пропонували виконати роботу за 5 099 377,63 та 5 300 000 гривень відповідно. Переможцем стало кременчуцьке підприємство, так як їх конкуренти понизили ціну лише до 5 188 525 гривень.

Зі слів Наталії Чечко, із фінансуванням проекту виникли серйозні проблеми.

— Станом на кінець липня загальний обсяг фінансових ресурсів, виділених для реалізації програми, становить 1 245 672 гривні. Органи місцевого самоврядування мають спрямувати 445 672 гривні, із обласного бюджету перерахували 800 000, — продовжує бухгалтер. — Частина учасників навіть не перерахували кошти за розробку проектно-кошторисної документації, не говорячи вже про оплату камер відеоспостереження. Та ми домовилися з виконавцев, що монтажні роботи проводитимуться по мірі надходження грошей. Поки що плануємо придбати сервер, який буде знаходитися в Кобеляцькому відділі поліції.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 серпня 2020, 14:34 | Кобеляки | Фінанси


1. orakul / 22 серпня 2020, 14:51
У всьому Всесвіті таких пришелепків на знайти, які б за власні кощти собі концтабір будували.
2. микола козак / 23 серпня 2020, 13:56
До проекту ще потрібно внести встановлення камер в домашніх туалетах , уже коли встановлювати , то щоб бачити все.
3. Моlot / 26 серпня 2020, 15:01
1.orakul
« які б за власні кощти собі концтабір будували»

Ви шановний спочатку подумайте а тоді сідайте за компютер та друкуйте,тому що якраз в питанні безпеки попали пальцем в небо.
4. микола козак / 26 серпня 2020, 20:04
3.Моlot
« в питанні безпеки попали пальцем в небо.»

Про яку безпеку іде мова? Подивіться новини по олігархічному телебаченню і там навіть кожного дня під прицілом камер бють людей , кидають в приміщення гранати , стріляють по телеканалах з гранатометів , забивають людей до смерті серед біла дня , зачасту і самі поліцаї приймають участь в побиттях і жодних розслідувань , то ж яка там безпека?Уже закупали камери на виборчі дільниці , що тепер їх і не познаходять.
5. микола козак / 26 серпня 2020, 20:31
Нагадаємо, вранці 4 липня в Києві, на території літнього майданчика поблизу торговельного центру на вулиці Басейній, відбулася масова бійка зі стріляниною. Внаслідок події постраждало троє осіб. Слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом хуліганських дій із застосуванням зброї. Раніше мали місце інші неприпустимі випадки порушення правопорядку на вулицях.

Джерело: УНН
Теги: У
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації