Вхід | Реєстрація

Як ремонтники і «Армашоп» будинок від потопу рятували

Як ремонтники і «Армашоп» будинок від потопу рятували

Протягом останніх декількох років комунальні підприємства, що діють при Кобеляцькій міській раді, не займаються утриманням багатоквартирних будинків. Юридично балансоутримувачем багатоповерхівок являється КП «Водоканал». Та оскільки щомісячну  кварплату жителі цих будинків не сплачують, договори стосовно утримання відсутні, то за станом будівель дивляться їх жильці. Невелика частина мешканців багатоквартирних будинків створили офіційні об’єднання, що зареєстровані та мають власні рахунки. Таким чином члени ОСББ вносять кошти, за які й утримується та ремонтується будівля.

Із ОСББ, як з неприбутковою юридичною особою, співпрацює держава. Їм пропонують кредити на утеплення будинків. Кобеляцька міська влада теж допомагає фінансово ОСББ.

Жителі будинку, де мені довелося придбати квартиру, відмовляються на таке об’єднання. Хоча вагомих аргументів вони й не мають, але категорично проти ОСББ. Чомусь вони вважають, точніше, вважали до недавніх пір, що в такому випадку підприємства-надавачі послуг будуть зобов’язані проводити безкоштовні ремонти. А от ОСББ мусить самостійно вирішувати свої проблеми.

 

«Армашоп» допоможе з водопостачанням, каналізацією і пожежною безпекою

Наприкінці весни в нашому багатоповерховому будинку потекла каналізація. Звичайно, що працівники «Полтававодоканал», які відповідають за централізоване водовідведення, відмовилися виїжджати на виклик. Вони аргументували це тим, що обслуговують центральну каналізацію в місті і відстійники. Тоді жителі будинку викликали приватну ремонтну бригаду. Ремонтники винесли свій вердикт — терміново потрібно замінити всю каналізацію в будинку, інакше невдовзі підвал, а, можливо, і двір плаватиме в фекаліях. Виявилося, що з моменту введення будинку в експлуатацію (збудований наприкінці 60-х років) каналізація не ремонтувалася.

Нам вручили список матеріалів, які слід було придбати. Звичайно, що в невеликому місті жоден підприємець не міг надати каналізаційні труби, фітінги, тройники, коліна, хрестовини, заглушки і переходи для внутрішньої і зовнішньої каналізації. На щастя, ремонтники поради нам звернутися в компанію «АРМАШОП». На їх офіційному сайті armashop.ua ми замовили всі необхідні для роботи матеріали. А паралельно придбали для кожного поверху пожежне обладнання.

Наступного дня ремонтники забрали з пошти матеріали. До речі, так як ми зробили замовлення до 11-ої години, його відправили в той же день. 

Отож, фекального потопу нам вдалося уникнути. За кілька днів нова каналізація вже працювала.

Ремонтуючи каналізацію, фахівці звернули увагу і на водопровід. І знову на допомогу прийшла компанія «Армашоп», де ми знову закупили необхідне обладнання.

Тепер у нашому будинку немає проблем із водою, каналізацією і зроблені пожежні куточки. Залишилося лише ОСББ створити, бо, платячи за ремонт, жильці зрозуміли, що значно вигідніше вносити щомісячно незначні суми, ніж відразу кількатисячні.


Автор: Євген ОЛЕКСАНДРОВ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2020, 10:51 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації