Вхід | Реєстрація

Через порушення правил експлуатації пічного опалення загинула жінка

З початку року на території Полтавщини сталося 193 пожежі, з них 160 пожеж виникло в житлових секторах. Загинуло 29 осіб.
Станом на 10 березня поточного року в області зареєстровано 8 випадків отруєння чадним газом, внаслідок цих нещасних випадків постраждало 15 осіб ( з них 5 дітей), загинуло 2 особи.
Так, 7-го березня до реанімаційного відділення Шишацької центральної районної лікарні з ознаками отруєння чадним газом доставлено громадянку 1927 року народження,  яка померла наступного дня. Загазованість в приміщеннях житлового будинку сталася внаслідок порушення правил експлуатації пічного опалення.

Для недопущення подібних нещасних випадків необхідно:
1. не допускати перегрівання (”перекалювання”) кахельних і вогнищевих печей з газовими пальниками;
2. експлуатувати печі з газовими пальниками при наявності на них тріщин, а також тріщин в цегляній кладці димових каналів.
3. не користуватись несправними або саморобними газовими нагрівальними пристроями;
4. при наявності в квартирах метало-пластикових вікон включати газо-нагрівальні прилади тільки при відкритій фрамузі вікна або кватирці;
5. не рідше одного разу на місяць перевіряти наявність тяги в димових і вентиляційних каналах та очищувати решітки вхідних отворів каналів.
6. не залишати без нагляду або на час сну включеними газові нагрівальні прилади. При відчутті ознак слабості (сонливості) при тривалому використанні газових нагрівальних приладів, виходити на свіже повітря для контролю ситуації;
Головне управління МНС України ще раз звертається до жителів області з проханнях дотримуватися правил безпеки в побуті при використанні газовими приладами та пічним опаленням.
БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ!!!

Автор: Центр пропаганди ГУМНС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 березня 2010, 15:10 | Шишаки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації