Вхід | Реєстрація

Хроніка пандемії: хворі турки, таємничі військові та сумнівна статистика

Хроніка пандемії: хворі турки, таємничі військові та сумнівна статистика

Уже більше тижня влада і медики не звітують про нові випадки модної хвороби в Кобеляцькому районі. Але це зовсім не означає, що їх немає.

Згідно із даними офіційної статистики, більше тижня в Кобеляцькому районі не виявляють нових хворих на COVID-19. Загальна цифра виявлених випадків застигла на числі 28. У той же час, у сусідньому Новосанжарському районі, який протягом майже дев’яти місяців поточного року якось «примудрявся» залишатися регіоном без хворих на коронавірус, загадкова хвороба почала «лютувати». І новосанжарці почали стрімко наздоганяти Кобеляки. Зараз чиновники повідомляють про 11 хворих у Новосанжарському районі.

Можна зробити висновок про те, що на Кобеляччині коронавірус, чомусь, «затих» і різко перекинувся на Новосанжарщину. Хоча подібний феномен пояснюється значно простіше — абсолютно безвідповідальним ставленням до медичної статистики. Скільки тих хворих насправді, як їх обліковують, достеменно не знає ніхто. Згідно із даними інтернет-ресурсу «Страна», результати тестів свідчать, що коронавірус виявляють у кожного десятого із протестованих. Отже, якщо уявити, що одномоментно протестують усіх жителів Кобеляк, то, згідно із таким алгоритмом, хворобу виявлять у тисячі містян.

Один чиновник від медицини, який має безпосередній стосунок до «боротьби» із загадковою хворобою, розповів таку історію:

— Деякі потужні приватні медичні центри в Полтаві роблять платні аналізи на коронавірус. Чимало фірм і підприємств заключають із ними договори на проведення лабораторних досліджень на COVID-19. Центри аналізи роблять і хворих виявляють. Але повідомляють про це лише самих інфікованих людей і їх роботодавців. А ось у лабораторні центри, тобто колишню санепідслужбу та ПМСД, інформацію не надають. Ну і як у такому випадку можна говорити про достовірну статистику? Як медикам проводити епідрозслідування, виявляти коло контактних осіб?

Про те, що «боротьба» із коронавірусом в Україні ведеться звичним методом, через одне усім відоме місце, підтверджує і жінка, яка розповіла редакції про спроби переслідування через лише ймовірність зараження. Про епопею, яку доводиться людині переживати, ми розповідаємо в іншому матеріалі номера.

Так от, ця жінка говорить:

— У мене хворіє чоловік. Точніше, хворів у легкій формі, зараз почуває себе добре. У мене в п’ятницю взяли аналіз. У понеділок результату ще не було. А мені з роботи дзвонять і кажуть, щоб виходила працювати. Якось воно все незрозуміло робиться.

Тим часом по Кобеляках та в районі вперто поширюються чутки про те, що військові зв’язківці, котрі отаборилися в Бутенках, прибули в село зовсім не на навчання, а через те, що серед них виявили хворих на COVID. Про ці чутки знає і Валентина Семиног, керівник районного лабораторного центру. Але підтвердити чи спростувати інформацію не може, адже даних про стан захворюваності серед військовослужбовців не отримує. Самі ж військові свято зберігають таємницю.

А ось те, що захворіли двоє працівників дорожньо-будівельної фірми «Онур», відомо точно. Один із них перебуває на самоізоляції, другий лікується в Горішніх Плавнях.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 вересня 2020, 17:47 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Fuks / 17 вересня 2020, 18:44
Ото да,значить Бутенки скоро військові оцеплять,і ні виїхать ні вїхать,красна зона буде.Слава Скрильнику за засране село..
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації