Вхід | Реєстрація

100 тисяч на дискотеку для Прядівки

100 тисяч на дискотеку для Прядівки

Три нових проекти авторства місцевих жителів будуть втілені в життя в Прядівському, Юр’ївському та Михайлівському старостинських округах Царичанської об’єднаної громади.

Ось уже кілька років підряд у Царичанській громаді відбувається конкурс «Бюджет участі», у якому може взяти участь кожен житель громади, написавши проект, спрямований на поліпшення інфраструктури, благоустрою, комфорту свого села чи селища. Фінансування відбувається за рахунок місцевого бюджету. Цьогоріч кошторис конкурсної кампанії становив 250 000 гривень.

З 5 до 20 вересня тривало голосування за проекти. Днями були підведені підсумки. Від виконкому селищної ради переможцям були вручені грошові сертифікати на реалізацію цих робіт. Серед шести заявок найбільше голосів набрали три проекти. Загалом за конкурсні пропозиції було віддано 2 792 голоси мешканців громади.

Дуже активно підтримали конкурсну ініціативу жителі Прядівки. Запропонований ними проект «Диско зал — центр культурного розвитку для громади села Прядівка» з бюджетом у 100 000 гривень зібрав найбільшу кількість балів (36,65). Автор проекту — Ольга Підпальна. Символічну другу сходинку посів проект юр’ївчан (100 000 гривень, автор проекту — Людмила Чернявська) під назвою «Глядацький зал Юр’ївського сільського будинку культури — центр культурного відпочинку та творчої взаємодії громади» (35,19 бала). Третім за кількістю набраних голосів став проект михайлівчан — по обладнанню паркової зони (25,53 бала). Його назва — «Парк для всіх» (бюджет у 50 000 гривень, автор — Маргарита Чистоклет).

Крім цих проектів, на конкурс подавались роботи «Орільські джури на варті миру і спокою» (Царичанська ЗОШ 1–3 ступенів, бюджет 100 000 гривень), «Спортивний майданчик для всіх: від великих до малих» (Бабайківський старостинський округ, бюджет 100 000 гривень) та «Торгівельне містечко — місце для продажу продуктів жителям селища» (бюджет — 50 000 гривень, автор — Олег Чорнобривець).
Підсумки підведені, переможці визначені, далі починається робота по втіленню громадських ініціатив у життя.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Fuks / 4 жовтня 2020, 13:20
Не розумію,на Дніпропетровщині за 100 тис можна дискозал зробити,а на Полтавщині на такі проекти йдуть міліони..Чи крадуть менше?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації