Вхід | Реєстрація

Кошенята в кульках

Кошенята в кульках

Волонтери б’ють на сполох: кількість безпритульних тварин різко зросла. Про це редакцію повідомила Наталія Ковач, яка вже багато років опікується неформальним притулком для тварин у Сухинівці.

Наталія зателефонувала і розповіла:

— Такого ще не було. У всякому випадку, я не пам’ятаю. Люди почали масово викидати кошенят і цуценят. Знаходимо тварин біля доріг, у лісопосадках, на смітниках. Деяких із них викидають зовсім маленькими: запакували в кульок поліетиленовий — і на смітник. Від імені всіх волонтерів, котрі рятують тварин, прохаю земляків бути більш відповідальними. Не заводьте собак і котів, якщо не можете за ними належним чином доглядати. Передусім, беручи тваринок додому, пам’ятайте, що вони будуть розмножуватися. І ви маєте одразу про це подумати, щоб потім не викидати кошенят на смітники, не топити цуценят у відрах. Знаю, що зазвичай батьки не можуть відмовити своїм дітям і, не задумуючись про наслідки, беруть додому маленьке кошеня чи собачку, щоб «погратися». Але ж це не лише ігри та розваги — це відповідальність за живих істот. Яких потім дехто вбиває ще маленькими. А це вже гріх. Тому дуже прошу дорослих і розумних добряче подумати перед тим, як завести вдома живу істоту. А якщо вже завели, то несіть за неї відповідальність.

Також Наталія Ковач розповіла, що вона та учасники громадської організації «Життя», попри усі труднощі та проблеми, продовжують рятувати бездомних тваринок. Деяких із них доводиться терміново лікувати і навіть оперувати. Лікування в основному проводиться в приватних ветеринарних клініках, що вимагає постійних витрат.

Тому Наталія Ковач через пресу звертається до земляків із проханням про виділення коштів на лікування безпритульних тварин. Гроші можна перерахувати на карту громадської організації:

ГО «Життя», місто Кобеляки, номер картки Полтавабанку: 4029 0110 1955 9018.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 жовтня 2020, 15:00 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації