Вхід | Реєстрація

Полтава — у «червоній» зоні, Кобеляцький і Новосанжарський райони — у «помаранчевій»

Полтава — у «червоній» зоні, Кобеляцький і Новосанжарський райони — у «помаранчевій»

15 жовтня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За підсумками зібрання, Полтава потрапила у «червоного» рівень епідемічної небезпеки. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

«Зараз в обласному центрі хворіють майже 2 тисячі людей — це набагато більше, ніж в інших містах і районах області разом узятих. Майже щодня в Полтаві фіксують понад 100 нових випадків.

Що заборонено з понеділка, 19 жовтня: відвідування закладів освіти (окрім ДНЗ), закладів сфери культури, кінотеатрів, закладів розважальної діяльності, установ соціального захисту.

За пропозицією ОДА залишається: регулярне і нерегулярне перевезення, робота кафе, ресторанів, ТРЦ (без розважальних функцій), закладів торговельного та побутового обслуговування населення.

Ситуацію буде переглянуто на наступному засіданні Державної комісії з питань ТЕБ і НС. Якщо динаміка погіршиться, обмеження посиляться.

Як цього не допустити? Треба робити три прості речі: одягати маску, дезінфікувати руки та тримати соціальну дистанцію. А учасникам виборчого процесу – почати піклуватися про здоров'я людей, а не свої політичні рейтинги».

До «помаранчевої зони» увійшли: міста Гадяч, Горішні Плавні, Кременчук, Лубни та Миргород; Великобагачанський, Гадяцький, Глобинський, Гребінківський, Диканський, Зіньківський, Карлівський, Кобеляцький, Козельщинський, Котелевський, Кременчуцький, Лохвицький, Лубенський, Машівський, Миргородський, Новосанжарський, Оржицький, Пирятинський, Полтавський, Решетилівський, Семенівський, Хорольський, Чорнухинський, Чутівський та Шишацький райони Полтавської області.

Обмеження для «помаранчевої» зони (завантаження ліжок становить від 50% до 75%, не враховуючи у дитячих та пологових відділеннях):

— масові заходи за участі більше 20 осіб;

— робота закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;

— планові госпіталізації в лікарнях;

— спортзали, фітнес-центри, заклади культури;

— прийом нових змін в дитячі табори;

— обмеження жовтої і зеленої зон зберігаються.

Також діють обмеження «жовтої» зони:

— відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово;

— на вході до закладів чи заходів потрібно розмістити інформацію про можливу кількість відвідувачів. Контроль має здійснювати власник приміщення або організатор подіі.

І «зеленої»:

— кінотеатри та заклади культури з наповненістю не більше 50% місць у кожному окремому кінозалі або залі

—  відвідування закладів дошкільної, шкільної, позашкільної та спеціалізованої освіти, якщо на самоізоляції понад 50% дітей та персоналу закладу.

— робота кафе, барів, ресторанів після 24-ї та до 7-ї години. Але дозволяється адресна доставка та на винос.

 


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 жовтня 2020, 07:36 | Полтавщина | Суспільство
1. AVI90 / 16 жовтня 2020, 13:41
Ці правила донесіть до контролерів по газу та світлу, бо до їх установ доступу для звірки громадянам не має, зате по квартирам їх контролери ходять кожен день не зважаючи на карантинні обмеження, і ніхто на це не може в нас у Кобеляках вплинути.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації