Вхід | Реєстрація

Будівництво Кременчуцького мосту розпочнеться вже у 2021 році - Укравтодор

Будівництво Кременчуцького мосту розпочнеться вже у 2021 році - Укравтодор

Вартість мосту - 12 млрд грн. Закінчити будівництво обіцяють за три роки.

Сьогодні, 21 жовтня, у системі Prozorro Служба автомобільних доріг у Полтавській області оголосила тендер на будівництво вантового мосту у Кременчуці.

Орієнтовний термін початок будівельних робіт — весною 2021 року.

Як пише видання «Кременчуцький ТелеграфЪ», історії нового мосту вже більше 30 років — обіцянки про будівництво, реконструкцію озвучуються ще з 1980-х років. Єдиний діючий міст у Кременчуці, Крюківський міст, наразі знаходиться у аварійному стані. Через нього проходять дві важливі для регіону державні дороги: Н-08 Бориспіль — Дніпро — Запоріжжя та М-22 Полтава — Олександрія, повідомляє Укравтодор.

– Без будівництва нового мосту ми наражаємо не лише місто Кременчук, але й увесь центральний регіон України на транспортний колапс. Промислова агломерація Кременчука налічує близько півмільйона осіб — і саме від якості внутрішнього транспортного сполучення залежить інтенсивність розвитку регіону. Тому плануємо закінчити будівництво мосту якомога швидше — термін реалізації проєкту 3 роки. Цей сучасний проєкт, із залученням найкращих світових практик і якісних українських матеріалів стане знаковим об’єктом Великого будівництва 2021-2022 років, — коментує Олександр Кубраков, голова Укравтодору.

 

Технічні особливості проєкту

Новий міст у Кременчуці буде вантовим мостом за схемою 180+360+180. Запланована протяжність (разом з підходами) — 1,7 км.

Проєктом передбачається локалізація виробництва — 95% усіх матеріалів (у тому числі — металургійних) будуть вітчизняного виробництва.

Також для розвантаження міста від транзитного транспорту, Укравтодор стратегічно розглядає можливість будівництва у найближчі роки обходу Кременчука з мостовим переходом через річку Дніпро.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 жовтня 2020, 11:11 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації