Вхід | Реєстрація

Макухівське сміттєзвалище назвали найкращим місцем для будівництва сміттєпереробного заводу

Макухівське сміттєзвалище назвали найкращим місцем для будівництва сміттєпереробного заводу

Щотижня представники облдержадміністрації проводять тематичні наради, виїзди на місця, засідання робочої групи щодо будівництва майбутнього підприємства переробної промисловості з утилізації та рециклювання органічних твердих побутових і промислових відходів на території Полтавщини.

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков провів нараду з питання виділення земельної ділянки під будівництво сміттєпереробного заводу в Полтавському районі. Проаналізували три потенційні ділянки, які неподалік від обласного центра. Їх уже оглядали під час робочих виїздів. На нараді обговорили технічні характеристики й вимоги, визначили плюси та мінуси кожної. Вирішили попередньо зосередитися на одній – території неподалік від Макухівського сміттєзвалища.

«Потрібно відразу враховувати всі підводні камені, проаналізувати, які питання можуть виникнути під час розробки й затвердження необхідної документації, – зазначила заступник директора Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства ОДА Ірина Особік. – За попередніми розрахунками, площа для розміщення такого підприємства – близько 6,5 гектара». 

Євген Греков розповів, що територія неподалік від Макухівського сміттєзвалища найбільше відповідає необхідним вимогам. Крім того, не виникатиме питання з логістикою, адже можна використовувати той же маршрут, що й технологічний транспорт, який перевозить відходи на сміттєзвалище. 

«Будівництво заводу на цій ділянці у перспективі дозволить переробити сміття, яке там зберігається, відновити екологічний стан довкілля на цій території. Це і створення нових робочих місць, зокрема для місцевого населення, – зазначив Євген Греков. – Робота з визначення потенційної території продовжується. Поки що узгоджуємо всі організаційні моменти, зокрема щодо замовника, фінансування розробки детального плану територій, необхідності проведення стратегічної екологічної оцінки».

Євген Греков розповів, що обов’язковою частиною роботи буде проведення консультацій з громадськістю, побажання і думки мешканців будуть враховані.

За підсумками наради відповідні доручення надані профільним структурним підрозділам облдержадміністрації. Чергове засідання робочої групи проведуть наступного тижня.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 жовтня 2020, 11:42 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації