Вхід | Реєстрація

Аграрії Полтавщини завершили посів озимих на зерно

Аграрії Полтавщини завершили посів озимих на зерно

Під урожай 2021 року посіяно 238 тис. га озимих культур. Це складає 100% до прогнозу.

Як повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Сергій Фролов, найбільшу частку у структурі озимих у регіоні зайняла пшениця. Нею засіяли 225,5 тис. га. Далі йде озимий ячмінь (8,5 тис. га), жито (4,1 тис. га) та ріпак (6,5 тис. га).

«У нас призупинилася в області тенденція щодо зменшення площ озимих культур. Посіяли стільки, скільки запланували.  Нині на 85% площ пшениця знаходиться в доброму та задовільному стані. Площі озимих зернових під урожай наступного року не зменшили. Після зібрання урожаю в області проводиться підготовка ґрунту на зяб, який потрібно провести на площі понад 1,1 млн га. Нині такі роботи здійснили на 375 тис. га або 22% площ», – сказав Сергій Фролов.

Господарства області уже розпочали роботу щодо формування страхового фонду насіння ярих культур. Насіння засипали до сховищ в повному обсязі, ведеться його доробка до посівних кондицій.

Для зменшення наслідків частих засух рекомендовано господарствам області впроваджувати волого- та енергозберігаючі технології обробітку ґрунту.

Південним районам області, які найбільш страждають від засух, рекомендують переходити на посів гібридів кукурудзи середньої групи стиглості, зменшивши натомість площі під пізньостиглою групою. Також пропонують збільшувати частку ранніх зернових культур у зерновій структурі посівних площ, так як вони більш ефективно використовують зимові та весняні опади для формування врожаю.

Важливим елементом для зменшення впливу кліматичних змін на сільське господарство області є відновлення потенціалу зрошення. Зокрема, в Кременчуцькому, Кобеляцькому, Глобинському, Козельщинському районах.

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков зауважив, що в даному напряму ведеться робота й на рівні Кабміну й області.

«Створена робоча група щодо обстеження меліоративних систем, що по суті є безхозними та в подальшому можуть бути передані асоціаціям водокористувачів для того, щоб відновити їх працездатність і використовувати в роботі», – сказав Євген Греков.  

Також Департамент запроваджує консультації зі страховими компаніями та сільгосптоваровиробниками щодо розширення площ під сільськогосподарськими культурами, застрахованими від ризиків виробництва.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2020, 14:41 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації