Вхід | Реєстрація

Міжнародні залізничні перевезення: чи можна доставити вакцини від COVID поїздом?

Міжнародні залізничні перевезення: чи можна доставити вакцини від COVID поїздом?

Європа поки не робить жодних кроків до купівлі китайських вакцин, проте співпраця між Китаєм і Європою в боротьбі з пандемією неминуча, так само як і великі транскордонні поставки вакцин.

Оскільки даний вантаж відноситься до швидкопсувних, його зазвичай перевозять повітряним транспортом. Однак є значна перешкода: авіакомпаніям доводиться скорочувати кількість рейсів через наявні обмеження на польоти. Чи можна перевозити ліки іншим способом? Про це розповів гендиректор світової фармацевтичної компанії Merck Кеннет Фрейзер.

За даними IATA – Міжнародної асоціації повітряного транспорту – для доставки однієї вакцини кожному з 7,8 млрд людей на планеті потрібно 8000 вантажних літаків Boeing 747, що неможливо реалізувати. Більше того, вартість транспортування вакцин різко зросте через суворі вимоги холодового ланцюга та нестабільності міжнародного ринку вантажних перевезень.



Хто заплатить за високу вартість вакцин?

Детальніше про цей напрям можна дізнатися за посиланням https://goodlogistics.com.ua/zh-d-perevozki/

Чи можлива організація міжнародних залізничних перевезень вакцин?

Чи можуть логістичні компанії здійснювати міжнародні залізничні вантажоперевезення вакцини, як і інших медичних товарів?

Слід зазначити, що для транспортування вакцини необхідні спеціальні контейнери з регулюванням та підтриманням заданого рівня температури. З огляду на нестабільність РНК, при перевищенні температурної межі вакцина розкладається. Також потрібен постійний моніторинг в реальному часі для забезпечення цілісності вакцини під час транспортування. Крім того, важлива спеціальна підготовка персоналу, оскільки під час завантаження, розвантаження і транспортування вакцин зазвичай допускається безліч помилок.



Транспортування холодового ланцюга на експресі Китай-Європа

Компанія China-Europe Express організувала міжнародні залізничні перевезення холодних вантажів ще у 2015 році. Міста поблизу кордону на північному сході і північному заході використовують холодовий ланцюг (транспортування з контрольованою температурою) для експорту швидкопсувних продуктів, таких як фрукти і овочі, в країни СНД, у тому числі і в Україну.

Однак розвиток холодового ланцюга на Новому шовковому шляху все ще перебуває на початковій стадії. У 2016 році китайська залізнична компанія розробила 40-футовий рефрижераторний контейнер BX1K, в якому температура може досягати -25 ?. Проте, міжнародні залізничні перевезення China-Europe Express, обмежуються транспортуванням лише продуктів і ще не охоплюють інші товари.

 

Можливість перевезення вакцин у поїздах

Існує думка, що температурне зберігання при -80 С? для вакцин цілком реальне. Однак для цього доведеться будувати спеціальні холодильні склади зі значними площами.

На даний момент міжнародні залізничні вантажоперевезення не можуть задовольнити вимоги по експлуатації вакцин. Але існують методи перевезення інших швидкопсувних продуктів, таких як продовольчі товари або рідини, що вимагають особливого температурного режиму.

Міжнародні залізничні перевезення – профільний напрям послуг логістичної компанії «Гуд Логістік». Ми можемо організувати перевезення поїздом вантажів будь-якого розміру і виду, у тому числі небезпечних, насипних і наливних.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2020, 09:56 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації