Вхід | Реєстрація

Кіловати замість кубометрів: газ в Україні будуть рахувати по-новому

Кіловати замість кубометрів: газ в Україні будуть рахувати по-новому

Оператор сховищ палива вирішив перевести підрахунок в енергетичні одиниці.

Оператор газосховищ України почав випробування програмного комплексу, що автоматично збирає та аналізує дані приладів обліку обсягу та якості природного газу в одиницях енергії (кВт). Планується, що до кінця 2020 року комплекс введуть в промислову експлуатацію. Тобто з 2021-го українські газосховища будуть готові до переведення системи обліку газу з кубічних метрів на кВт⋅год. Такий стандарт прийнятий у країнах ЄС.

Про це повідомляє «Сегодня» посилаючись на пресслужбу "Укртрансгазу".

Крім того, протягом 2021-2025 років на дев'яти українських сховищах будуть встановлені вузли заміру газу, які дадуть змогу відстежувати якісні та фізико-хімічні характеристики газу в онлайн-режимі. Газ зможуть обліковувати і в фізичних, і енергетичних одиницях.

Що стосується загального переходу до обліку газу в одиницях енергії, то така норма міститься в законопроєкті № 2553. Документ уже готують до другого читання в парламенті. У першому читанні його схвалили в червні 2020 року.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 листопада 2020, 16:25 | Полтавщина | Суспільство


1. Ltava / 3 листопада 2020, 08:57
І тоді споживачі будуть купувати нові лічильники обліку, не розумітимуть хто за що платить буде )))
2. микола козак / 3 листопада 2020, 09:59
Ми чи в Эвропі , чи в .... ?Скількиж іще триватиме цей дурдом?
3. alist / 4 листопада 2020, 01:00
ЗА. Абсолютно правильно перейти на облік в одиницях енергії, думаю для багатьох не новина, що «якість» газу останнім часом не фонтан. Горить, не гріє, зате куби на лічильнику тільки і летять. Польша он переходить, і це дає для людей економію коштів.
ПРОТИ. Будь яке правильне нововведення в нас перекручують, так щоб залізти в кишеню людям поглибше. Введення плати за транспортування газу тому доказ.
4. микола козак / 4 листопада 2020, 11:13
3.alist
« Абсолютно правильно перейти на облік в одиницях енергії, думаю для багатьох не новина, що «якість» газу останнім часом»

Як би ж то так і було , як ти хочеш.Подивись у рахунок , там пишуть гігакалорії , тобто це і є енергетична потужність , тільки от до тебе вони чомусь ідуть ті калорії значно меншими , і газ горить червоним , а від зміни назви калорій на кіловати ніфіга не зміниться , там будуть ще поправочні коефіцієнти , потім на охолодження в зимовий період і т.д., ну і звичайно заміна лічильників за твій рахунок , або перевідні таблиці , що і сам чирт ногу зламає .Європа з українськими зарплатами і пенсіями.
5. orakul / 4 листопада 2020, 17:35
"Крім того, протягом 2021-2025 років на дев’яти українських сховищах будуть встановлені вузли заміру газу, які дадуть змогу відстежувати якісні та фізико-хімічні характеристики газу в онлайн-режимі. Газ зможуть обліковувати і в фізичних, і енергетичних одиницях."
А можна з цього місця попАдробнєй. Нобелевську премію свідомим поцреотам євроінтеграторам! Газ у енергетичних одиницях можна порахувати лише тоді, коли він згорить, а не коли він у сховищі. Точно так, як кіловати електрики можна порахувати лише тоді, коли ви вилку в розетку засуните, а не тоді коли крутиться турбіна.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації