Вхід | Реєстрація

У Решетилівському художньому професійному ліцеї запустили в роботу нове обладнання

У Решетилівському художньому професійному ліцеї запустили в роботу нове обладнання

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко з робочою проїздкою відвідала Решетилівський художній професійний ліцей.

У майстернях кравців у роботу запустили нове швейне обладнання: 10 сучасних швейних машинок, 2 оверлоки та паровий стіл для прасування.

 «Цей ліцей гордість нашої області. Він готує фахівців, які розвивають народно-прикладні мистецтва. Нове обладнання допоможе підготувати їх для сучасного ринку праці. А майстрині-початківці ефективніше на ньому працюватимуть. Нині при  підготовці просування вишивки «білим по білому» до Репрезентативного списку ЮНЕСКО ваш заклад відіграє чималу роль. Саме тут навчають вишивальниць, які створюють одяг та аксесуари з вишивкою «білим по білому», – сказала Катерина Рижеченко.

Як розповіла директор Решетилівського художнього професійного ліцею Наталія Бігун, ремонт у майстернях та кабінетах роблять за кошти від виробничої діяльності, спонсорські та зароблені трудовим колективом. Неодноразово зверталися за фінансовою допомогою до установ різних рівнів. І вперше за багато років отримали фінансову підтримку зі спеціального фонду обласного бюджету. З бюджету розвитку ліцею  було виділено  271 654 гривень, із них витратили:

  1. на придбання  електроплити з духовою шафою –  22 700 грн ;
  2. на придбання швейного обладнання для майстерні кравців  – 159 987 грн;
  3. на закупівлю комп’ютерної  техніки – 88 967 грн.

Нині в ліцеї навчається 63 учні за професіями:  вишивальник, кравець, живописець, килимар.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 листопада 2020, 09:59 | Решетилівка | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації