Вхід | Реєстрація

У Кобеляцькій ЦРЛ із діагнозом пневмонія лікуються 30 пацієнтів

У Кобеляцькій ЦРЛ із діагнозом пневмонія лікуються 30 пацієнтів

Про це редакцію повідомив головний лікар закладу Володимир Казирод. За словами медика, така кількість хворих не є критичною, але перевищує середньостатистичні показники.

Інфекційне відділення кобеляцької лікарні, куди ще влітку госпіталізували пацієнтів із пневмонією, давно переповнене. Тому людей із запаленням легень лікують у палатах неврологічного та терапевтичного відділень. Там, за словами Казирода, є все необхідне для надання відповідних медичних послуг.

Коментуючи ситуацію, Володимир Олексійович підкреслив:

— Зараз принагідно нагадаю про критику і обвинувачення в тому, що ми закриваємо відділення в лікарні. Я тоді пояснював, що ми нічого не закриваємо, а перепрофільовуємо відділення для прийому великої кількості хворих. От зараз цей період настав. Хворих дійсно багато, значно більше, аніж у цей період зазвичай. Але відділення готові, палати готові, медики працюють. Наша лікарня, про що я теж уже повідомляв, готувала документи і фахівців, закупляла обладнання для того, щоб отримати від держав так званий «ковідний пакет» фінансування. І вже півмісяця ми працюємо по цій програмі. Гроші держава платить вчасно.

Володимир Казирод розповів і про найближчі плани керівництва лікарні по поліпшенню матеріально-технічної бази. За його словами, після покупки газоаналізатора крові, зараз на першому плані — обладнання якомога більшої кількості ліжок системами подачі кисню для пацієнтів. Станом на сьогодні у лікарні 19 таких ліжок, 17‑ть — у інфекційному відділенні та 2 — у неврологічному. А буде — сімдесят. Кошти на переобладнання лікарня отримала у повному обсязі. Уже виготовлена проектна документація.
Залишилося лише дочекатися, коли працівники підприємства, котре може здійснювати подібні роботи, закінчать інші об’єкти.

Казирод пояснив:

— Справа в тому, що на всю Полтавську область лише дві фірми можуть виконати ці роботи. І зараз ми просто чекаємо, коли вони закінчать працювати в іншій лікарні і приїдуть до нас. Якщо все йтиме згідно з попередньо обумовленим графіком, то протягом місяця до 70 ліжок у нашій лікарні буде підведений кисень.

Лікар розповів, що стан більшості хворих на пневмонію, котрі госпіталізовані в ЦРЛ, є задовільним. Частина із них — кисневозалежні і отримують відповідну терапію через апарати боброва. Це — не апарати штучної вентиляції легень. Одна жінка постійно дихає чистим киснем.

Між тим, згідно з офіційною статистикою, за весь час епідемії коронавірус був діагностований у 165 жителів району. 17 листопада були зафіксовані 17 нових випадків.

 

23 хворих за добу і одна померла

17 листопада Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України повідомив, що від початку карантину на Полтавщині діагностували 15 884 випадки захворювання на Ковід-19. Із них 622 випадки діагностували за останню добу.

Як розповіла головний лікар Новосанжарської райлікарні Ольга Гиря, загалом у районі на коронавірус захворіли 227 чоловік.

— Станом на вівторок маємо 23 нові випадки, — говорить медик. — На жаль, учора від двосторонньої пневмонії померла 70-річна пацієнтка. Усього в інфекційному відділенні перебувають 8 хворих із пневмонією. Один із них підключений до апарату штучної вентиляції легень.

Ольга Гиря зауважила, що Полтавська область підписала договори з харківською та трьома київськими лабораторіями, що в рази пришвидшило отримання результатів тестування на Ковід-19 — із семи до трьох-чотирьох днів.

Також медик додала, що для потреб районної лікарні закуплені 100 експрес-тестів, вартістю 125 гривень за один.

— Раніше за кошти медустанови ми придбали обладнання для проведення досліджень методом імуноферментного аналізу, — пояснила головний лікар. — За допомогою приладу наші фахівці визначають антитіла до Ковід-19 — імуноглобуліни M і G. Наразі робимо імуноферментний аналіз медпрацівникам лікарні. Із 205 працюючих уже обстежили 84. Із моменту поширення інфекційної хвороби її діагностували у 18 співробітників райлікарні. Імуноферментний аналіз показав, що антитіла до Ковід-19 мають 23 медики. Виходить, що п’ятеро чоловік перенесли хворобу на ногах, не помітивши її.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 листопада 2020, 11:38 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Fed654Frumos / 20 листопада 2020, 12:03
Апарат Боброва???!!!Це ж зрада зрадная!Лікувати українців чисто московсько-мокшанським апаратом?Негайно перейти на які-небудь апарати Шухевича.А то якось дивно виходить,вакцину російську від ковіду не можна,а апарати придумані хірургом МГУ можна.Фуйня якась...
2. orakul / 20 листопада 2020, 17:47
1.Fed654Frumos
«перейти на які-небудь апарати Шухевича.А то якось дивно виходить»

Скажу більше, вони й досі таблицею Менделєєва користуються. Куди тільки Славко із Селеною дивлятся?
3. Filon / 20 листопада 2020, 18:25
1.Fed654Frumos
«Апарат Боброва???!!!Це ж зрада зрадная!Лікувати українців чисто московсько-мокшанським апаратом»

Ваш сарказм, на жадь, небезпідставний. А взагалі, коли починаєш трішечки читати про лікування пневмонії, то розумієш, що нічого нового у розрекламованому ковіді немає. Я і у лікуванні пневмонії. Застереження, читати не істеричні пости в соцмережах і не «висери» сучасних дохтурів у тому числі і заслужених, а те, що було написано хоча б років пять-десять тому. А весь оцей вселенский шухер, тільки через те, що всі держави світу «забили» на здоровя своїх громадян, зробивши медицину суто комерційним проектом, І прикро усвідомлювати те, що і зараз нічого не змінюється. Ну про фахову деградацію, вже мовчу.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації