Вхід | Реєстрація

Почали укріпляти берегову лінію Кременчуцького водосховища

Почали укріпляти берегову лінію Кременчуцького водосховища

За період експлуатації Кременчуцького водосховища внаслідок вітрохвильового навантаження та різких змін рівнів води майже по всій довжині берегової лінії відбувся більш або менш значний розмив і утворення пологих підводних мілин або крутих обривистих берегових уступів. Внаслідок переформування берегів вже втрачено більше 800 гектарів земельних угідь.

Як пише Регіональний офіс водних ресурсів у Полтавській області, на сьогоднішній день із 156,2 км загальної протяжності берегів Кременчуцького водосховища в межах Полтавської області, 43,9 км потребує захисту.

Берегообвалення захвачує рільні землі, лісозахисні насадження, присадибні ділянки, створюється загроза руйнування житлових будинків та підсобних будівель в населених пунктах Липове, Шушвалівка, Пронозівка, Васьківка і Градизьк Глобинського та Максимівка Кременчуцького районів.

За кошти виділені з обласного бюджету у 2020 році планується завершення робіт по ліквідації однієї з найбільш небезпечних ділянок в с. Мозоліївка (район обрушення старого кладовища).

Після проведення відповідних процедур та визначення виконавця, роботи з берегоукріплення Кременчуцького водосховища в районі с. Мозоліївка розпочато.

19 листопада спеціалістами технічного нагляду РОВР у Полтавській області за участі підрядника - ТОВ «Куполтранс» проведено заміри обсягів фактично виконаних робіт по будівництву об’єкта «Берегоукріплювальні заходи на Кременчуцькому водосховищі в районі с.Мозоліївка Глобинського району Полтавської області»Iчерга (ПК0 до ПК5+0) Коригування».

Роботи тривають.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 листопада 2020, 10:36 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації