Вхід | Реєстрація

Прокуратура не погоджується з вироком суду стосовно обвинуваченої у ДТП, після якої помер підліток

Прокуратура не погоджується з вироком суду стосовно обвинуваченої у ДТП, після якої помер підліток

За результатами судового розгляду Октябрським районним судом Полтави виправдано приватну підприємицю, яка обвинувачувалася у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України). Не погоджуючись з вироком суду, прокуратура оскаржуватиме його в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, йдеться про дорожньо-транспортну пригоду, що сталася 6 листопада 2018 року на вул. Соборності у Полтаві.

За даними досудового розслідування, позашляховик, яким керувала жінка, наїхав на неповнолітнього велосипедиста. Після двох місяців коми юнак помер.

Підтримуючи публічне обвинувачення, у дебатах прокурор попросив суд призначити водійці автомобіля максимальну міру покарання, передбачену вищевказаною статтею.

Примітка: санкція ч. 2 ст. 286 КК України – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами до трьох років або без такого.


Автор: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 листопада 2020, 11:59 | Полтава | Кримінал


1. микола козак / 26 листопада 2020, 20:50
Цы продажні суди іншого і не могли призначити.Втрачено совість і людяність.Скоро українців давитимуть , як клопів.
2. Чудо Юдо / 27 листопада 2020, 09:26
Хм.. ну в даному випадку, наскільки я знаю ситуацію, ПДР порушив підліток, який вилетів на пішохідний перехід на велосипеді. Хлопця, звісно, шкода, але в чому винен водій, який ну ніяк не міг чекати такої швидкої появи «псевдопішохода» перед нею?
3. микола козак / 27 листопада 2020, 09:46
2.Чудо Юдо
«, шкода, але в чому винен водій, який ну ніяк не міг чекати такої швидкої появи «псевдопішохода» перед нею?
»

Виходить можна давити ? Водій перш за все потрібен слідкувати за безпекою руху . Це зараз , коли придуркам попали в руки швидкісні авто , та правоохоронна система стала продажною , людей почали давити без відповідальності за вбивство , в даному випадку навіть якщо по необережності.Людське життя стало не варте безкоштовних обідів правоохоронців в ресторані вбивці юного життя.
4. микола козак / 27 листопада 2020, 17:42
2.Чудо Юдо
« який вилетів на пішохідний перехід»

При наближенні до пішохідного переходу водій має знизити швидкість і впевнитись , що там нікого немає , але ж ті , що на мерседесах плювали на безпеку .Якби цю ДТП вчинив на ЗАЗ , то років пять за ненавмисне вбивство гарантовано , а так ...... .
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації