Вхід | Реєстрація

Занасип відмовляється платити за опалення

Люди в цьому районі вже втретє збираються на мітинг, піддаючи сумнівам те, як рахують тепло та гроші будинкові лічильники. Влада пропонує або відмовитися від лічильників, або «штурмувати» управляючу компанію…
4 березня близько 70 мешканців з кількох будинків на Занасипу зібралися на мітинг біля котельні мікрорайону. Люди мітингують вже втретє, вимагаючи перерахунку за опалення, тому що вважають виставлені за лічильниками суми завищеними. Деякі скаржаться на непотрібну спеку в квартирах, за яку потім доводиться платити «по повній». Цього разу ініціаторами мітингу виступили жителі будинку по вулиці Говорова, 29. У них вийшло за опалення у січні 9,14 грн; у лютому – 9,78 грн за квадратний метр. (Тоді як тариф на тепло без лічильника в Кременчуці – це 3,18 грн протягом року, а в опалювальний сезон - 6, 36 грн).– Нині ми вже заплатили більше, ніж за цілий минулий рік. А попереду ще три місяці! Ми вирішуємо зараз, що не будемо платити, поки міська влада не виконає наші вимоги! – заявив один із виступаючих на мітингу. Владу представляв лише депутат міськради Юрій Гриценко, і то він дізнався про мітинг майже випадково. Пан Гриценко пообіцяв, що ініціює створення спеціальної комісії, до складу якої увійдуть депутати, щоб розібратися, наскільки обґрунтовано людям нараховують оплату. Нагадаємо, в день виборів 7 лютого мешканці Занасипу влаштували акцію протесту на виборчій дільниці (ініціаторами були мешканці будинку №31 по вул.50 років СРСР). Після цього 11 лютого з ними зустрілися мер Микола Глухов, представники КП «Теплоенерго», управляючої компанії «Добробит». Однак перерахунку людям не пообіцяли. Щоправда, мер запропонував перевести мешканців на загальноміський тариф без лічильників. Але це буде можливо лише з наступного опалювального сезону. До того ж, потрібні підписи «проти лічильника» всіх жителів будинку, наголосив Олександр Любенко, начальник УЖКГ.
Коментар
Олександр ЛЮБЕНКО, начальник управління житлово-комунального господарства:– Про мітинг жителі мене не сповістили. Минулого разу ми вже давали відповідь мешканцям будинку № 31 по вулиці 50 років СРСР. Підстав для перерахунку немає – встановлені будинкові лічильники. Проте управляюча компанія «Добробит» разом з КП «Теплоенерго» та ініціативною групою мешканців взяли на контроль подачу тепла. Була відрегульована будинкова система. Так, у січні мешканцям будинку № 31 були виставлені рахунки 9,81 грн, у лютому за лічильником (після регулювання) – 6,36 грн. Аналогічно відрегульовані системи подачі тепла в будинках № 41 та № 41-А по вулиці 50 років СРСР, де теж люди скаржилися на перевищення тарифу. Те ж саме рекомендую зробити жителям Говорова, 29 – створити ініціативну групу і звернутися в компанію «Добробит».
P.S.  Відомо, що автоматичних регуляторів подачі тепла в будинках із лічильниками немає – все робиться вручну. І це – обов’язок управляючої компанії (у квартплату входить обслуговування внутрішньобудинкових систем). Судячи з ситуації, управителі «не чухаються»: не виконують свої функції, доки народ не почне мітингувати. А міська влада, яка уклала договори з управителями, їх не контролює. Чому б не примусити управителів платити за перегрів і «зайвий» тариф?

Автор: Татьяна Донченко, www.telegraf.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 березня 2010, 10:52 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації