Вхід | Реєстрація

Лікарня без інфекціоніста і міськрада без працівників?

Лікарня без інфекціоніста і міськрада без працівників?

Зараз у Кобеляках на вулицях і в публічному просторі, яким можна назвати соцмережі досить жваво обговорюють дві новини. Перша — звільнення із ЦРЛ лікаря-інфекціоніста, друга — повідомлення про майбутнє звільнення, яке нібито отримали всі працівники Кобеляцької міської ради. Редакція спробувала вияснити, що ж відбувається чи відбулося насправді.

Почнемо із звільнення лікаря-інфекціоніста. Коментар із цього приводу надав головний лікар Кобеляцької ЦРЛ Володимир Казирод. Паралельно Володимир Олексійович розповів про загальний фінансовий стан у закладі, який він очолює. Адже серед громадськості існує думка, що медики йдуть із роботи через дуже низьку заробітну плату. Нібито вони не бажають у період епідемії коронавірусу ризикувати своїм здоров’ям «за копійки».

Ось, що розповів Володимир Казирод:

— Почнемо із першого. Із звільнення лікаря. Дійсно, лікар-інфекціоніст звільняється. Йому запропонували роботу в іншому населеному пункті Полтавщини. Дають доплату до зарплати, дають житло. Але ж, хочу звернути увагу громадськості на один принципово важливий момент. Усі додаткові блага цьому дійсно кваліфікованому медику забезпечує із свого бюджету місцева громада. У нас у Кобеляках поки що таке не практикується. І керівництву громади, місцевим депутатам потрібно добре думати і швидко діяти для того, щоб класні медики залишалися в Кобеляках. І знаходити для цього кошти. Адже сама лікарня, як заклад, вирішити соціальні питання не зможе. Продовжуючи тему. Так, лікар звільнився. Але трагедії в цьому немає. У нас є фтизіатр Наталія Каун. Вона отримає відповідний сертифікат і буде працювати інфекціоністом. Є бажаючі працювати за цією спеціальністю і серед зовсім молодих лікарів. До речі, один із депутатів Кобеляцької райради дуже активно цікавився ситуацією зі звільненням нашого медика, зустрічався з ним, збирав інформацію. Ну і почув, що людям запропонували кращі умови. У чому провина лікарні? Тепер щодо зарплати. Я не маю законного права розголошувати зарплату того чи іншого лікаря, медсестри чи санітарки. Це — конфіденційна інформація. Але хочу наголосити, що всі працівники інфекційного відділення отримали стовідсоткову надбавку. Усі, хто працює із «ковідними» хворими, кажучи простіше, отримали дві зарплати. Зараз із цими хворими працюють і в неврології. Отримують доплати і ці медики. Отримують доплати й лікарі-консультанти, яких викликають у ці відділення. Зараз на даний момент держава в особі Національної служби охорони здоров’я свої фінансові зобов’язання виконує. У результаті, ми, лікарня, чи не вперше за багато років закупляємо необхідне нам сучасне обладнання для якісної діагностики і, як наслідок, ефективного лікування. Ми закупили газоаналізатор крові. А це — 300 тисяч гривень. Уже оголосили тендер на закупівлю обладнання для проведення фіброгастроскопії та колоноскопії із відеофіксацією. А це — мільйон. І ще будемо закупляти. У нас усі працівники отримали оздоровчі та премії. Про що хочу наголосити. Зараз у Фейсбуці, а то й просто на вулицях, розповсюджують недостовірну, неперевірену інформацію. Таке враження, як по чиємусь замовленню. Насправді ж ситуація інша. У нас є кошти на зарплату, у нас є кошти, принаймні до Нового року, на оплату комунальних послуг, ми оновлюємо матеріальну базу. А далі для того, щоб медики в місті і громаді залишалися і приходили працювати нові, потрібно керівництву громади із нами співпрацювати. І тоді все буде нормально.

Окрім того, Володимир Казирод розповів, що завантаженість закладу хворими на пневмонію залишається на рівні минулого тижня. Станом на понеділок, 30 листопада, із цим діагнозом лікувалися 34 пацієнти.
Так хто ж кого звільняє і на якій підставі?

Прояснити ситуацію з можливим звільненням працівників Кобеляцької міської ради дещо важче. Міський голова Олександр Копелець уже кілька років поспіль коментарів не дає, вимагаючи подання запиту. А потім відписується або, знову ж, вимагаючи заплатити за надання «величезного» обсягу, або відповідаючи не по суті. Сподіваючись, що ситуація зміниться, ми направили черговий запит у міськраду.

Якщо чутки, які розповсюджуються містом, є правдою, а не вимислом, то до міського голови виникають закономірні запитання щодо правомірності його дій.

Роз’яснення. Міський голова, як і всі посадовці, має діяти чітко в межах Конституції та законодавства. Тобто, просто звільнити з роботи працівника він права не має, необхідні законні підстави. Нібито працівники міськради отримали повідомлення про звільнення на підставі якоїсь реорганізації міськради. Але ж… Але для цього замало одного бажання міського голови. Необхідне ще й рішення сесії міськради. А на першій сесії новоствореної Кобеляцької громади подібного питання не було навіть у черзі денній. Депутати обговорювали питання щодо реорганізації сільських рад, які увійшли в Кобеляцьку громаду. Про саму ж міськраду навіть не згадували. Отже, якщо Олександр Копелець видав відповідне розпорядження, то він, м’яко кажучи, поспішив. І цей документ, якщо він є, можуть розглядати вже правоохоронні органи на предмет перевищення службових повноважень чи підробки документів.

Будемо сподіватися, що це лише чутка і редакція отримає аргументовану відповідь з міськради.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 грудня 2020, 14:20 | Кобеляки | Суспільство


1. Fuks / 3 грудня 2020, 15:09
Да новина..А взагалі спец Казирод за час свого правління положив все.В Біликах лікарні нема і не буде,в Світлогорську,Іванівці,Озерах теж його заслуги.Дійшла черга до Кобеляк.Скоро і там буде дільнична лікарня..А влада херяче стадіони по 15 міліонів,та футболить в зоопарках за міліони.Кобеляцько білицькому поселенню кранти.Повезло солошанам що до Комсомольська приєднались.А тут чемпіонат миру між Біликами і Кобеляками буде...тьху.
2. микола козак / 3 грудня 2020, 17:13
Якщо це чутки про звільнення у міській раді , то для якої мети вони друкуються , адже можна дочекатись відповіді на запит і не мутити народ.А потім при утворенні громади багато в чому зміняться і посади чиновників , тож без звільнень не обійтись.Пане Філоненко , перестаньте бунтувати , вгамуйте свої амбіції.
3. SerSergeevich / 3 грудня 2020, 17:14
Наскільки я володію інфою, вже пройшло 3 погоджувальні зібрання, але телепень вперся рогами,кандидатур секретаря а іх було 2 ще непогодили, напевно треба зливати воду.Нам всім повний капець.
4. микола козак / 3 грудня 2020, 17:28
3.SerSergeevich
«кандидатур секретаря а іх було 2 ще непогодили, напевно треба зливати воду.Нам всім повний капець.»

Тут немає нічого дивного , адже ви тут коментатори всю відповідальність покладаєте на міського голову , а депутатів виставляєте тільки як протистояння і ніякої відповідальності.В такому випадку міський голова має право вибрати з ким йому нести відповідальність.
5. Ltava / 3 грудня 2020, 17:32
3.SerSergeevich
«напевно треба зливати воду.Нам всім повний капець.»


У вас були інші надії? Мізки потрібно включати на виборах а не куплятися на подачках, і ті хто махлював і ті хто голоси продавав матимуть однаковий результат -........))
6. Filon / 3 грудня 2020, 18:26
2.микола козак
«адже можна дочекатись відповіді на запит і не мутити народ.А потім при утворенні громади багато в чому зміняться і посади чиновників , тож без звільнень не обійтись.»

Миколо, а скількки разів ви особисто зверталися із запитами до кобеляцького міського голови? Я - близько трьох десятків. Копелець спочатку навіть відповідав. Потім почав слати дебільні запити в «ЕХО» керуючи Законом "Про доступ до публічної інформаці". Він, як справжній жуківський телепень просто не знав, що редакція приватної газети не є субєктом цього закону. А потім йому хтось розумніший і досвідченіший просто підказав, як «забити» на закон. І він "забив". І тупо не відповідає. Майже на сто відсотків впевнений, що «забє» і в цьому разі. Тому й оприлюднив інфу, одразу без відповіді на запит. Адже якщо він дійсно чудить, то нехай хоча б розуміє, що всетаємне рано чи пізно стане явним. До речі, анонсую. У номері цікава як на мою думку, розмова із Спицею О.І. Відео теж
7. Ltava / 3 грудня 2020, 18:40
6.Filon
«У номері цікава як на мою думку, розмова із Спицею О.І. Відео теж»


Із Спицею і цікава розмова? Ну ви здатні заінтригувати ))))) Я навіть не можу тему придумати по які й би мене цікавила точка зору цієї людини)))
8. микола козак / 3 грудня 2020, 18:40
Я до Копельця ніколи не звертався.Але коли ви ображаєте людину , користуючись засобом інформації , то він правильно робить не відповідаючи вам.Ви також втратив реальність в критиканстві , у вас просто зведення рахунків і нічого іншого.А редакція приватної газети також повинна керуватись законами , а не писати фейки і подавати запити про що здумається , що кому збреде в голову.
9. Ltava / 3 грудня 2020, 18:47
8.микола козак
«а не писати фейки і подавати запити про що здумається , що кому збреде в голову.»


Що значить комсамольсько - комуністична закалка )))) Питати про що здумається надумали))))))))))) Колись таких у психіатрів обстежували ))))
10. микола козак / 3 грудня 2020, 19:18
І що тобі сказав психіатр , чи було тобі призначено курс лікування?
11. Serg73 / 3 грудня 2020, 19:57
Дивився відео з Спицею , людоньки це просто треш, що воно меле, оце заполучить від свого пахана за довгий і дурний язик,хоча що говорити, що пахан, що його вірний лизоблюд два чоботи пара
12. Serg73 / 3 грудня 2020, 20:21
Спиця, як же ти гордишся званням Людина Копельця, прямо Людина року, ким ти бахвалишся,брехуном, ворюгою,людиною в якої немає підтримки нізвідки, ну крім Біленького та Дороша, гравцем,який у карти скоро програє все місто .Так і хочеться сказати Саничу:вечір в хату,фарту в карти.Мені дивно чути думки людей про те скільки зробив Санич для міста,давайте рахувати парк,декілька тротуарів,ну і все,а ще футбольний клуб, через який він відмивав сотні тисяч гривень та Екопарк, який він створив щоб було де шашлики смажити, юшку варити та не одну чарчину перехилити, а то Філін дороговастєнько виходить, якщо любиш це діло часто й густо.Скажи мені хто твій друг і я тобі скажу хто ти,чи не так Спиця ?
13. arturwanga / 3 грудня 2020, 20:47
3.SerSergeevich
« кандидатур секретаря а іх було 2 ще непогодили»
А що було незрозуміло??? Телепень думав своіх золишити.
14. Serg73 / 3 грудня 2020, 21:05
Звичайно ж своїх, з чужими красти буде набагато важче
15. Ltava / 4 грудня 2020, 09:18
те що лікарі шукають інші місця роботи для кобеляцької ЦРЛ не новина, тактика «видавлювання» перспективних спеціалістів застосовувалась десятиріччями. Колись цим займалися «клани» мельніків , данільців, коребейників,глов,півнів і т.д. Тепер цим «промишляє» Володимир Казирод)) Історію протистояння головного лікаря і інфекціоніста чув давненько тож фінал закономірний--мінус 2 лікаря районі(( А бравада про чергу бажаючих так то для лохів))

Змінено 04.12.2020, 09:19
16. Dormidont / 4 грудня 2020, 14:55
15.Ltava
««клани» мельніків , данільців, коребейників,глов,півнів і т.д. »

Забули назвати клан Супруненків. Головним лікарем пахан працював з 1999 по 2015 рр. А вищеназвані, просто діти-дошкільнята порівнянно.

Змінено 09.04.2023, 13:15
17. Ltava / 4 грудня 2020, 15:51
16.Dormidont
«Забули назвати клан Супруненків»


Не забув а надоїло ((( і нічого не змінилось, і нікого не навчило ((( Рожати поїхали в Полтаву та Горішні Плавні , оперуватися хто куди, ковід в Горішнях і ЦРЛ зникає(( Та питання навіть в іншому, ні керівникам ні населенню ця проблема не цікава а це перспектива життєдіяльності громади ((( А значить перспективи не має((
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації