Вхід | Реєстрація

В Полтавській області планують додатково оснастити киснем 900 ліжок

В Полтавській області планують додатково оснастити киснем 900 ліжок

Кількість забезпечених киснем місць у полтавських лікарнях поступово збільшується. Якщо минулого понеділка було 948 кисневих точок. То 7 грудня для надання підтримуючої кисневої терапії за наявності тяжкої гострої респіраторної інфекції в області 1137 ліжок забезпечені централізованою подачею кисню. Планується додатково оснастити ще 900 ліжок.

Про це та стан запобігання поширенню гострого респіраторного захворювання COVID-19 говорили на нараді в голови Полтавської облдержадміністрації.

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак розповів про позитивну тенденцію і збільшення кількості людей, які одужали від коронавірусу.

«Якщо за минулий тиждень COVID-19 діагностували у 2892 жителів області, то одужали від нього більше 3520 осіб, – розповів Віктор Лисак. – Наразі 9565 полтавців продовжують хворіти. 1014 пацієнтів лікуються в стаціонарах медичних закладів, 84 потребують інтенсивної терапії, 48 підключені до апаратів ШВЛ».

Для надання підтримуючої кисневої терапії за наявності тяжкої гострої респіраторної інфекції в області 1137 ліжок забезпечені централізованою подачею кисню. Передбачається розгортання додатково ліжок із кисневою підтримкою до 80% від загального ліжкового фонду визначених закладів.

На ці потреби в область надійшла державна субвенція з фонду боротьби з COVID-19 у сумі 20 386 000 гривень.

Субвенцію розподілено наступним чином: 6 181 000 гривень спрямовані на поточні ремонти систем централізованої подачі кисню, придбання обладнання та інвентарю (флуометри, неінвазивні маски для подачі кисню для пацієнта, маски ПДКВ із мішком, маски, вірусно-бактеріологічні фільтри для ШВЛ); 14205000 гривень використовуються на проведення робіт із монтажу систем киснепостачання, придбання кріоциліндрів (26 одиниць) та кисневих концентраторів (104 одиниці).

«Через кисневе обладнання велике навантаження на мережу, тому всі лікарні повинні мати автономні джерела живлення, – додав Віктор Лисак. – Нині здійснюється об’їзд мобільними робочими групами медичних закладів Полтавщини, щоб усі проблеми вирішувати оперативно».

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов зауважив, що субвенція, яка надійшла в область, має бути використана в грудні, щоб гроші не повернулися назад.

«Є постанова уряду, яка дозволяє робити стовідсоткову передоплату за кисневе обладнання. На рахунках лікарень залишаються невикористані гроші. Якщо вони не будуть використані й повернуться до держбюджету, закладам охорони здоров’я доведеться покращувати кисневе забезпечення власним коштом, – говорить Олег Синєгубов. – Зробили максимально спрощену процедуру для закупівлі обладнання та виконання ремонтів. Дизельгенератори або альтернативні джерела живлення мають бути у робочому стані».


Автор: пресслужба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 грудня 2020, 14:27 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації