Вхід | Реєстрація

Знайди відмінність

Знайди відмінність

Схоже, що кобеляцький міський голова Олександр Копелець не може і дня прожити, щоб не утнути якусь чергову дурницю. Дурницю, яка межує, а то й переступає за грань криміналу. І лише повна імпотентність правоохоронних органів рятує чиновника від відповідальності.

Плануючи черговий номер газети, той, який ви зараз читаєте, на редакційній нараді говорили про те, що потрібно трішки перемкнутися із висвітлення початку діяльності керівництва Кобеляцької громади на інші теми. Адже життя не обмежується виключно коридорами міської ради, достатньо інших питань і проблем, успіхів і звершень, які заслуговують на увагу преси.

Але сталося не так, як гадалося. Причина у тому, що нинішня міська влада із якоюсь маніакальною наполегливістю продукує все нові й нові скандали. Мало того, що й до сьогодні, через півтора місяці після виборів, легітимність міського голови і депутатів є сумнівною, схоже, що нинішній міський голова поставив собі за мету достроково припинити власні повноваження.

У понеділок до редакції надіслали копії двох документів. По великому рахунку — лише одного. Мова йде про рішення другого засідання першої сесії міської громади. Але деякі пункти цього рішення у двох документах, які рівнозначно претендують на істинність, кардинально відрізняються. Що дає підстави висловлювати припущення про скоєння міським головою Олександром Копельцем посадового злочину, а саме — перевищення владних повноважень.

У статті наводимо для порівняння лише один найбільш принциповий момент. Отже.

Варіант перший. Рішення сесії за версією депутатів. Завірене штампом «Згідно з оригіналом» і підписом міського голови Олександра Копельця.

…3. Надати право першого підпису із проставленням печатки на грошових фінансових документах та документах бюджетної та фінансової звітності (далі — виділено автором) заступникам голови комісії з реорганізації сільських рад (згідно списку)…

 

Варіант другий. Його почали отримувати із міської ради колишні сільські органи місцевого самоврядування.

…3. Надати право першого підпису із проставленням печатки на грошових фінансових документах та документах бюджетної фінансової звітності голові комісії із реорганізації сільських рад міському голові Копельцю О. О.

Автор статті зателефонував кільком сільським головам. Вони підтвердили, що в колишні сільські ради надійшли варіанти рішення, де право підпису віддане Копельцеві. Уточнюю, що саме колишні сільські голови є отими списочними заступниками голови комісії з реорганізації сільських рад. І надання їм права підпису є цілком логічним. Адже вибори і закінчення повноважень не позбавляють їх обов’язку здати до Нового року річні звіти і оплатити існуючі фінансові зобов’язання. По простому кажучи, віддати можливі борги сільських рад.

Де ж правда, який варіант правдивий, а який сфальсифікований? Відео, зняте на сесії, засвідчує, що депутати проголосували саме за перший варіант із тих, з якими ми знайомимо читачів.

Ситуацію могло б прояснити опублікування на офіційному сайті міськради протоколу сесії. Але його там і до цього часу (7 грудня 2020 року) немає. Там є лише проект рішень. А це — не документ обов’язків до виконання. До речі, у проекті взагалі третій варіант можливого рішення.

Чому це важливо, чому таку увагу редакція звертає на розбіжність у документах? Звичайно, зовсім не для того, аби запропонувати читачам пограти в дитячу гру «Знайди різницю». Різницю знайти дуже легко. І вона кардинальна. І дуже важлива. Адже, по-перше, мова йде про значні грошові суми, про те, хто ними розпоряджатиметься. По-друге, якщо міський голова Олександр Копелець самостійно замінив проголосоване депутатами рішення на те, яке вигідне йому особисто, то...

То в Кримінальному кодексі України є стаття 366 «Службове підроблення». А там, як суд вирішить — штраф до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (4250 гривень) або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Дивлячись за наступними після виборів кроками міського голови, створюється враження, що він або остаточно повірив у імпотентність правоохоронних органів і всесильність свого «даху» (а підстави є), або ударними темпами готує підґрунтя для дострокового позбавлення посади. Що ж, можливо, Олександр Копелець прагне увійти в історію, як міський голова, якому в рекордно короткі строки висловили недовіру.
У будь-якому випадку, для кобеляцької громади це погано.

Про якийсь розвиток, інвестиції, зростання бюджету чи хоча б утримання існуючої інфраструктури зараз говорити не доводиться. Якщо у владі повна анархія і беззаконня, то перспектива в такої громади плачевна. І гарантій того, що хоча б депутати достойно візьмуть владні важелі, які вислизають із рук Копельця, немає. Але ж.. Є така приказка: «Бачили очі, що купували».


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 грудня 2020, 17:00 | Кобеляки | Політика


1. Fuks / 10 грудня 2020, 18:12
Блін,ну жалко кобелячан,жалко бюджетників,медиків та й простих громадян жителів цього обьєднання.Цирк блін продовжується.Мер таки не на своєму місці.Слабак,домовлятись не може,поступатись теж.Важкі таки часи.Ж.па повна Кобелякам.щось таки робіть..Новий рік на носу а все паралізовано.Затягають Санича таки по судах.Перспектив в цього мера ноль..Роботи теж не буде..
2. Ltava / 10 грудня 2020, 18:55
1.Fuks
«Блін,ну жалко кобелячан,жалко бюджетників,медиків та й простих громадян жителів цього обьєднання.Ц»

1.Fuks
«Ж.па повна Кобелякам.»


Так вони ж його обрали!!!!)) Чому тепер їх жалко ?))
3. ОМС / 10 грудня 2020, 22:09
Рішення якесь незрозуміле, наче на підвіконні нашвидкоруч написане . По перше жодного посилання на закон.Постановляюча частина завжди починається "Керуючись ст. №№ Закону...ВИРІШИЛИ: РОзпочати реорганізацію сільських рад..... Яких? В межах колишнього Кобеляцького району , області ,України?(ВИРІШИЛИИ: Розпочати реорганізацію шляхом приєднання до Кобеляцької міської ради сільських рад: Кунівської, Іванівської......Це все піде в архів і через десятиліття повинно бути зрозуміло на якій підставі і де поділася сільська рада.По комісії!!! Де видно, що комісія затверджена і хто затверджений головою?Хтось же готував це рішення. А депутати проголосували. Не думаючи.
4. ОМС / 10 грудня 2020, 22:44
До речі .Сільські ради мають право не виконувати таке рішення, бо воно ж до того прийняте депутатами із ще не визнаними повноваженнями (Голова на сесії озвучив на адресу Шевченко, що вона ще немає депутатського мандата) і підписане головою також із невизнаними повноваженнями.Можливо я і помиляюся,
.Депутати наполягають на внесенні ЗМІН до регламенту. Рада нового скликання приймає СВІЙ регламент, а той уже пішов в історію.ТОо регламент ради попереднього скликання.І він повинен пройти через комісію з питань регламенту,депутатської діяльності.
5. ОМС / 10 грудня 2020, 22:50
До речі .Сільські ради мають право не виконувати таке рішення, бо воно ж до того прийняте депутатами із ще не визнаними повноваженнями (Голова на сесії озвучив на адресу Шевченко, що вона ще немає депутатського мандата) і підписане головою також із невизнаними повноваженнями.Можливо я і помиляюся,
.Депутати наполягають на внесенні ЗМІН до регламенту. Рада нового скликання приймає СВІЙ регламент, а той уже пішов в історію.ТОо регламент ради попереднього скликання.
6. микола козак / 11 грудня 2020, 17:10
Коментаторы и Фидоненко превзошли сами себья.Далі пишу українською .Якщо невистачає в самих розібратись в написаному , зверніться до своїх дітей - школярів.Вам пояснять , що головою комісії по реорганізації є голова міської ради , а заступниками голови сільських рад , яким в період реорганізації надається право підпису.Філоненко і тут підсовує подлянку.
7. Fed654Frumos / 11 грудня 2020, 17:38
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Як ви заїбали оцим срачом.Одні й ті самі люди,під різними ніками,гадять тут,щоб добратися до корита.Паскудство одне.Філон,май совість,тобі коли дали пизди,і то ти менше кіпішував,а зараз...Та гандон,той Копелець,це всі знають,а ви хто????Якийсь Коля Козак,тєрпіла,все врем’я відгавкується,ти не заїбавсь?Чи ви одна шайка?

Змінено 11.12.2020, 17:41
8. ОМС / 11 грудня 2020, 17:54
6.микола козак
«що головою комісії по реорганізації є голова міської ради »

Не буду заперечувати , і не влазити в перепалку з образами, але на мою думку в рішенні повинно бути зафкісовано, що керуючись ст№ створити комісію в складі Голова комісії -Копелець іт.д по прізвищах. Щоб було видно конкретно хто відповідає за реорганізацію, ї з кого питати за виконання рішення. І повинен бути пункт, на кого покладено контроль за виконання даного рішення,це аксіома.Закликаю до толерантності при обміні думками.
6.микола козак
«Коментаторы и Фидоненко превзошли сами себь»

Це не про мене, не підтримую жодну сторону протистояння. Просто хотілося, щоб усі звернулися до закону ( як віряни до Біблії) і почали нарешті працювати так як вимагає закон.Ви ж самі бачите,що в пориві"хто кого" усі потопки ідуть по закону.
9. ОМС / 11 грудня 2020, 20:32
Посилання на teplyk-vin.gov.ua
Я правий на 1000%. Зайдіть на цю адресу і всі переконайтеся, що рішення про реорганізацію сільських рад , що ввійшли в ОТГ Н..е..м...а....є!!!! І що в ОТГ не просто політична криза а катастрофа. З моменту так званого першого пленарного засідання ради немає ще жодного рішення , яке б відповідало вимогам Закону. Голова+8+18 перестаньте чубитися. Через 20 днів новий бюджетний рік.
10. Ltava / 11 грудня 2020, 21:59
9.ОМС
«Через 20 днів новий бюджетний рік.»


в разі не прийняття бюджету діє кошторис 1_12 попереднього бюджету ))) на зарплату і премії хватить )))
11. ОМС / 11 грудня 2020, 22:21
10.Ltava
«в разі не прийняття бюджету діє кошторис 1_12 попереднього бюджету »

Попередні бюджети були окремо сільських рад А як в умовах ОТГ, від якого бюджету брати 1-12?
12. Ltava / 12 грудня 2020, 09:04
[[ЦИТАТА|11|ОМС|А як в умовах ОТГ, від якого бюджету брати 1-12

Від бюджету міста, я ж сказав- на премію хватить )) І до слова - рішення депутатського корпусу про зарплати і премії не потрібні бо діють рішення попередників)))

Змінено 12.12.2020, 09:06
13. ОМС / 12 грудня 2020, 09:55
Ні, розмір надбавок і премій голові встановлюється рішенням сесії, голова розпорядженням встановлює апарату.
14. Ltava / 12 грудня 2020, 09:59
13.ОМС
« голова розпорядженням встановлює апарату.»


Апарат 2ділеться" з головою))) Схеми старі як світ )))
15. ОМС / 12 грудня 2020, 10:03
12.Ltava
«2. Ltava »

Побачив хоч одну людина тут, яка не пише «дурень» "телепень"...ітд а щось здраве. А то гидко читати всі коментарі
16. Filon / 12 грудня 2020, 12:42
9.ОМС
«Посилання на teplyk-vin.gov.ua
Я правий на 1000%. Зайдіть на цю адресу і всі переконайтеся, що рішення про реорганізацію сільських рад , що ввійшли в ОТГ Н..е..м...а....є!!!! І що в ОТГ не просто політична криза а катастрофа. З моменту так званого першого пленарного засідання ради немає ще жодного рішення , яке б відповідало вимогам Закону. Голова+8+18 перестаньте чубитися. Через 20 днів новий бюджетний рік. »

Ну, катастрофи ще немає. А по Вашому посиланню зайшов. Так, рівень підготовки документів для сесії кардинально відрізняється. Десь у вимірах " небо і земля". Чому таке відбувається? Для мене відповідь очевидна. Але не буду вчергове збурювати фанатів " справжнього господарника". Поділюся, гарною,хоча ще й не перевіреною із кількох джерел, новиною. Сторони конфлікту у Кобеляцькій міській раді домовилися при сприяннні "старших". Отже, є сподівання на початок хоча б якоїсь роботи у керівництві громади. Але думаю, що це не надовго. Адже на часі кадрові питання.
17. ОМС / 12 грудня 2020, 14:08
16.Filon
«Ну, катастрофи ще немає.»

Але близько до того. Маю певний досвід в місцевому самоврядуванні, тому і говорю. Коли з якогось приводу перевірятимуть компетентні органи, вони почнуть з протоколів і рішень на відповідність закону. І такого нариють, що "мама не горюй", починаючи з визнання повноважень і пішло -поїхало.А новина дійсно гарна, якщо справді так.Рада ж не працює, кому від того користь? Громаді? Думаю ні.А рада повинна працювати на громаду. Так і Закон гласить.
18. Fuks / 12 грудня 2020, 14:56
І що Касай з Біленьким зформували для Копельця порядок денний сесії,а як же юристи Ради, місцеві юристи,чи вони не авторитет для Санича..Лапті сплетені меру,весной нада в жуківський ставок карасів запустити,підгодувати їх,а в жовтні грудні Санич хай вибира місце для риболовлі,часу в нього огого буде.
19. Ltava / 12 грудня 2020, 18:00
16.Filon
« Поділюся, гарною,хоча ще й не перевіреною із кількох джерел, новиною.»


Дивно що гарна новина це"зовнішнє управління" громадою ))) Згадую анекдот як "до мишей дотрахались " ))
20. ОМС / 12 грудня 2020, 18:35
19.Ltava
«це"зовнішнє управління" громадою »

Тут все пишуть який" мудрий та досвідчений депутатський корпус" І не пахне цим.Якби вони вникли у свої повноваження,надані законом, то повноваження голови на сесії звели б до технічної ролі( відкрити сесію, поставити на голосування, оголосити результати голосування, оголосити питання для розгляду, обговорення, проект рішення, і знову результати голосування закрити сесію )Хто їм заважає внести альтернативний порядок денний, по кожному питанню альтернативний проект рішення, підготовлений депутатом, групою депутатів і прийняти це рішення.Їх же 18. Це 100% гарантія.А вони як на мітингу хочуть піаритися.Уже б давно вирішилися питання і з регламентом і з комісями, і кадрові.Кілька разів передивлявся відео, ну чесно не побачив ні мудрості ні досвіду. Хай мене вибачають, багатьох поважаю, з огляду на їх минулі посади і теперішні дії розчаровуюся.Не потрібне зовнішнє управління ні Бєлінькими ні Сєріньким Дійте по совісті і позакону и.д
21. Filon / 12 грудня 2020, 19:13
17.ОМС
«Коли з якогось приводу перевірятимуть компетентні органи, вони почнуть з протоколів і рішень на відповідність закону. І такого нариють, що "мама не горюй", починаючи з визнання повноважень і пішло -поїхало.»

Шановний ОМС в теорії ви говорити все правильно. Але на практиці правоохоронні органи починають працювати виключно після команди "фас". І то...Нехай не ображаються кобеляцькі поліцейські, але їх рівень компетенції - розкриття дрібних крадіжок. Далі - зась. Так що не почнуть працювати правоохоронці. І всі учасники "марлезонського балету" про це чудово знають.
22. Ltava / 12 грудня 2020, 19:16
21.Filon
«Шановний ОМС в теорії ви говорити все правильно. А»


У вас розмова про порівняння синього і солоного ))) Він говорить про відповідальність перед людьми а ви про законність )))
23. ОМС / 12 грудня 2020, 19:30
22.Ltava
« Він говорить про відповідальність перед людьми а ви про законність )))»

усі біди від того. що розділяются ці поняття. законність для кого....для людей
24. ОМС / 12 грудня 2020, 19:32
21.Filon
«Нехай не ображаються кобеляцькі поліцейські, але їх рівень компетенції -»

На Кобеляцьких світ клином не зійшовся
25. toksik / 16 грудня 2020, 18:49
"колишні сільські голови є отими списочними заступниками голови комісії з реорганізації сільських рад. І надання їм права підпису є цілком логічним."
Якраз не ЛОГІЧНИМ! Голови с/р сами себе інвентарізують, списують... підписують. Де хоч якийсь контроль?
26. Ltava / 16 грудня 2020, 21:21
25.toksik
« Де хоч якийсь контроль?»


" Рука руку завжди миє ")))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації