Вхід | Реєстрація

Новорічні ялинки не подорожчали

Новорічні ялинки не подорожчали

За два з половиною тижні до Нового року почалося пожвавлення на ринку новорічних прикрас: покупці бажають придбати хвойні дерева, якими, за традицією, будуть прикрашати оселі в період різдвяних свят.
У Кобеляках новорічними ялинками, а точніше — сосонками, торгують уже близько тижня. Щоправда, на самому міському ринку продавців дерев не видно, а ось на вулицях міста їх продають повним ходом. Бізнесмени виставляють деревця на тротуарах і узбіччях доріг, цим привертаючи увагу як пішоходів, так і автомобілістів.

Найбільш жвава торгівля зараз іде на вулицях Покровській, Михайлівській та Дніпровській. Продавці стверджують, що новорічні дерева купляють досить активно. Ціни на сосонки, у порівнянні з минулим роком, не зросли ні на гривню. Метрове дерево на дерев’яному пеньочку можна придбати за 50 гривень. Трьохметрові пишні красуні коштують близько чотирьохсот. За словами продавців, більшість дерев вирощені поряд із Кобеляками — у Чорбівці, Куст-Кущах, Гайовому. Трьохметрові сосни привезли із Пирятина.

І, хоча ціни не зросли, бізнесмени почали надавати своєму специфічному товару більш привабливого вигляду. Так, сосни зараз пакують у спеціальну сітку, щоб було зручніше перевозити в автомобілі, ставлять деревця на пеньки. Деякі дерева у свій час були особливим способом обрізані, що зробило їх пишнішими, аніж зазвичай у дикій природі. У продажу зараз виключно сосни — звичайна і кримська.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 грудня 2020, 15:00 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації