Вхід | Реєстрація

Чергова вольова перемога «Орелі»

Чергова вольова перемога «Орелі»

Царичанська футбольна команда бере участь в обласних змаганнях на Кубок Максима Білого. Після трьох турів у активі царичан — три перемоги і лідируюча позиція у своїй відбірковій групі.

Не дивлячись на зимову пору та карантинні обмеження, футбольне життя в Дніпропетровській області не завмерло. Зараз проводиться одразу два турніри обласного значення, у яких беруть участь кілька десятків аматорських колективів.

Царичанська «Оріль» заявилася для участі в турнірі під назвою «Кубок Максима Білого».

Максим Білий був професійним футболістом. Починав свою кар’єру гравця в Новомосковську. Потім грав за дитячі та юнацькі команди Дніпра. Ставши професійним гравцем, успішно виступав у складі харківського «Металіста» та луганської «Зорі». Але Максиму не судилося повністю розкрити свій потенціал. Він рано пішов із життя через тяжке онкологічне захворювання. У 2019 році вперше відбувся турнір, започаткований у знак пам’яті про Максима Білого. Його започаткували друзі покійного футболіста. До речі, виграла перший турнір команда, укомплектована із друзів Білого.

У 2020 році Кубок Максима Білого проводиться вже під егідою обласної Федерації футболу. Усі матчі відбуваються в Дніпрі на полях, визначених Федерацією.

Царичанська «Оріль» теж заявилася для участі в цьому обласному турнірі. Зараз тривають ігри у відбіркових групах. Груп дві, у кожній по 10 команд.

«Оріль» стартувала дуже успішно. У перших двох турах царичани здолали команди спеціалізованих футбольних шкіл Дніпра. А ось у третьому турі «орільці» змусили понервувати своїх уболівальників.

У суботу, 19 грудня, «Оріль» грала проти дніпровської команди під назвою «Металург». Початок матчу був дуже невдалим для царичан. Дніпряни впевнено заволоділи ігровою ініціативою і до тридцятої хвилини забили у ворота «Орілі» два голи, один із яких — з пенальті. Лише після цього царичани «прокинулися» і почали грати у футбол так, як вони вміють. Наприкінці першого тайму форвард «Орілі» Денис Дяченко відквитав один гол. Та все ж, на перерву наша команда пішла, програючи поєдинок.

У другому таймі наші земляки остаточно взяли ініціативу в свої руки. На 60-й хвилині той же Дяченко зрівняв рахунок у грі. Через 15 хвилин Артем Білий вивів царичан уперед. А перед самим фінальним свистком Дяченко оформив хет-трик. 4:2 — на користь «Орілі».


Автор: Євген Стратій


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 грудня 2020, 13:33 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації