Вхід | Реєстрація

«Полтаваавтотранс» продає приміщення автостанції

«Полтаваавтотранс» продає приміщення автостанції

Покупець уже передав представникам товариства завдаток.

Більше місяця в Кобеляках не працює автостанція. Ще 13 листопада установа не відкрилася за звичним графіком, а в оголошенні, приклеєному на вхідних дверях, вказувалося, що автостанція тимчасово припиняє свою діяльність.

Директор товариства «Полтаваавтотранс» Сергій Бутко пояснив кореспондентам тижневика, що автостанція «Кобеляки» — одна з багатьох станцій, які завжди були збиткові. Її вдавалося утримувати за рахунок прибуткових філій. Та цьогорічна ситуація складається таким чином, що і прибуткові станції перейшли в збиток. Деякі райцентри йдуть на зустріч і знаходять варіанти для спільного фінансування. У основному, це спонсорська допомога від місцевої влади, яка використовується для перекриття збитків.

20 листопада на сесії Кобеляцької міської ради депутат Ігор Проценко підняв питання стосовно припинення роботи автостанції.

У відповідь міський голова Олександр Копелець заявив, що в нього назначена зустріч із керівником «Полтаваавтотрансу».

По телефону Сергій Бутко спростував інформацію, озвучену Копельцем, уточнивши, що телефонував до міського голови, але той йому навіть не передзвонив. Щоправда додав, що відносно питання подальшої долі автостанції зустрічався із заступником голови райдержадміністрації Юрієм Кропивкою. І була домовленість про повторну зустріч.

На останньому сесійному засіданні, Олександр Копелець розповів депутатам про перемовини із Сергієм Бутком.

Зі слів міського голови, керівник «Полтаваавтотрансу» запропонував оплачувати з міської казни роботу касирів, енергоносії, а всі прибутки йтимуть у бюджет підприємства.

Копелець назвав, що в місяць утримання двох касирів автостанції обходитиметься 40 000 гривень (хоча він озвучив цифру 40 000 000). І в бюджеті немає зайвих пів мільйона.

Депутати запропонували запросити на сесію Сергія Бутка, аби обговорити з ним усі нюанси.

22 грудня кореспонденти «ЕХО» зателефонували до керівника «Полтаваавтотрансу», аби дізнатися деталі їх розмови з міським головою.

Сергій Бутко підтвердив, що розмовляв із Копельцем:

— Ми говорили про трьох касирів і мінімальну зарплату для них. Із податками це 30 000 гривень на місяць. У принципі, тих обігових коштів, що проходять через касу, нам би вистачило на оплату енергоносіїв. Узагалі, питання по автостанції зняте. Відверто кажучи, ми фактично продали приміщення. Уже отримали завдаток. Найближчим часом у приміщення з’явиться новий власник. Він навряд чи захоче відкривати там автостанцію. Поки що не хочу розголошувати, хто стане власником. Після підписання всіх паперів, він звернеться до міської влади, аби переукласти договір на оренду землі.

 

P. S. Інформацію стосовно маршрутів автобусів можна дізнатися за телефонами: (095)228‑00‑00, (096)228‑00‑00, (063)228–00–00.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 грудня 2020, 21:16 | Кобеляки | Суспільство


1. AVI90 / 26 грудня 2020, 00:53
А наші депутати все портвелі ділять.
2. arturwanga / 26 грудня 2020, 19:32
1.AVI90
«А наші депутати все портвелі ділять.»

Справа не в депутатах. Вже все.
3. AVI90 / 26 грудня 2020, 22:52
Та якраз справа в депутатах. Половина теперішніх депутатів це бувші районні депутати, які за свою минулу каденцію нічого незробили, щоб в Кобеляцькому районі були місцеві автобусні маршрути.А при самих транзитних маршрутах люба автостанція буде збиткова.
4. arturwanga / 27 грудня 2020, 23:20
3.AVI90
«щоб в Кобеляцькому районі були місцеві автобусні маршрути»

Для чого писати цю дурню якщо я один раз зимою почикав автобус місцевого напряму, а він тупо проіхав, то причому людино добра депупати я скотовозами неіздю і нераджу нікому.
5. alist / 28 грудня 2020, 11:53
Непереживайте, схоже все налагодиться, он на завтра назначена сесія, там першими питаннями Копелець виніс - створення нової автостанції, программа придбання інсуліну....що повірили? Ні, там опозиційна до мера більшість виносить - створення нової автостанції, программа придбання інсуліну, створення нормального звалища, перевірка законності попередніх рішень Копельця.... не вірите? і правильно робите, бо там самі важливі питання громади на 2021 рік
- регламент.
- бюдет на 2021 (ну це насправді важливо),
- зарплата Копельцю на 2021рік
- присвоєння Копельцю чергового рангу посадової особи
- чисельність персоналу громади
..........
- різне
Ну може хоч в різному сховані важливі питання, як думаєте?
Бо я думаю, що наврядчи, бо плювати вони (всі разом) хотіли і на автостанцію, і на інсулінохворих і взагалі на всих.
Все не буде автостанції, капут, максимум виділять 1,5м.кв. на площі, де фарбою на асфальті напишуть "автостанція", зліва буде продажа носків, а з права від неї, продажа трусів. А поміж ними гордо буде напис - Автостанція Кобеляки. І герб міста.
6. Fuks / 28 грудня 2020, 16:46
Вибрали мером тормоза,то він і тормозить все і в усьому.По старостатах бачили що утнув...Кобеляки до кунівки і підгори,а дальні села Лучки,Іванівка,Канави і т д. В один старостат.Остались на селах одні старики,хто їм заповіта хоч підпише чи пригляне як живуть.І ще складається враження що старостати створені там де до Санича лояльно ставились...Гроші він економе..Поставте завтра зарплату йому 100тис в місяць..3,14 да ра су.І гнать його треба..
7. Filon / 28 грудня 2020, 18:14
5.alist
«фарбою на асфальті напишуть "автостанція", зліва буде продажа носків, а з права від неї, продажа трусів. А поміж ними гордо буде напис - Автостанція Кобеляки. І герб міста.
»

Плюсую. Креативненько. Можна додати: Кобелякам - 500 років! У минулому ж було 400. Рік минув, то можна трішки й додати. Все одно ніхто достовірної дати не знає.
8. Fuks / 28 грудня 2020, 19:42
Шановні депутати ви завтра на сесії тупому лисому ембіцелу розкажіть що основні надходженння в .рану Кобеляцьку МР надходитимуть із сіл від ПДФО. а він ко зел зажав 150 тис зарплати якомусь малому чиновнику в забитих Богом і людьми селах.Хай збереже старостати по колишніх сільрадах,хоч тимчасово,діловод хай хоч і один буде в ліце де більного Копельця,ну а в селах щось збережіть..І послав Бог в Кобеляк при дурка..Агов Козак рявкни щось..атопилися б ви в аквапарку..
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації