Вхід | Реєстрація

Зміна лімітів для ФОП, збільшення ЄСВ і нові рахунки для податків. Що змінилося з 1 січня

Зміна лімітів для ФОП, збільшення ЄСВ і нові рахунки для податків. Що змінилося з 1 січня

З 1 січня в Україні набули чинності закони, які регулюють податки, розміри мінімальної зарплати та інші сфери життя. Про це пише видання «Ліга». Редакція AIN.UA зібрала всі найважливіші для підприємця зміни, які вступили в силу в січні +2021.

 

Збільшення ЄСВ

Як повідомляв AIN.UA, в бюджеті на 2021 рік зазначений зростання мінімальної зарплати, а від неї залежить розмір єдиного соціального внеску (ЄСВ), який платять фізособи-підприємці (ФОП).

Згідно з бюджетом, мінімальна зарплата з 1 січня 2021 року зросла до 6000 грн. ЄСВ для ФОП вважається за ставкою 22% від мінімальної зарплати, відповідно становить тепер 1320 грн в місяць або 3960 грн за квартал.

 

Нові рахунки для податків та ЄСВ

Державна казначейська служба України оголосила про те, що з 1 січня 2021 року реквізити для сплати податків та ЄСВ змінюються. Це стосується і рахунків, на які платять податки ФОП.

Нові рахунки для сплати ЄСВ вже можна знайти на сайті Державної податкової служби, в Excel-таблицях.

 

РРО для ФОП

РРО для інтернет-магазинів, кафе, і турагенств відстрочили до січня 2022 року. Але деяким магазинам все ж обов'язково мати РРО з 1 січня 2021 рік. РРО необхідний для:

  • Магазинів, що торгують складною технікою;
  • Магазинів, що торгують ліками;
  • Магазинів, що торгують ювеліркою.



Зміна лімітів для ФОП

З 1 січня для ФОП також почали діяти нові ліміти, які прив'язали до мінімальних зарплат.

Ліміти виростуть з розрахунку мінімально зарплати на рівні 6000 грн:

  • для 1 групи - 1 002 000 долл замість 1 000 000 грн;
  • для другої - 5 004 000 долл замість 5 000 000 грн;
  • для третьої - 7 002 000 замість 7 000 000 грн.

Якщо ФОП перевищить встановлений ліміт, то сума перевищення обкладається 15% податком, також йому доведеться перейти на загальну систему оподаткування.

 

Українська мова в сфері обслуговування

З 16 січня 2021 всі заклади сфери обслуговування (інтернет-магазини, ресторани і кафе, спортзали і т.п.) повинні перейти на українську. Це - одна з норм Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

З 16 січня у всіх закладах сфери обслуговування за замовчуванням повинен використовуватися українська мова. І лише у випадках, коли клієнт сам наполягає на іншій мові обслуговування, можна перейти на нього.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 січня 2021, 15:24 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації