Вхід | Реєстрація

Що можна купити за криптовалюту в Світі та в Україні?

Що можна купити за криптовалюту в Світі та в Україні?

Інвестиції в цифрові гроші - загальносвітовий тренд, і довіра до такого методу ведення розрахунків збільшується із року в рік. Платежі за допомогою електронних гаманців стали для жителів багатьох країн нормою після легалізації криптовалюти. В Україні ставлення до віртуальної готівки неоднозначне, багато в чому тому, що люди не розуміють, як можна користуватися нематеріальними активами, зокрема, що можливо купити на них. Ми вирішили розібратися в цьому питанні детально.

 

Світова практика

Першим товаром, який купили за криптовалюту, стала піца, і було це в 2010 році. Через десятиліття кількість товарів і послуг, за які можна розплатитися за допомогою електронного гаманця, зросла в сотні разів. Найчастіше, звичайно, оплата здійснюється Біткоїнами та монетами Ефіріум, які стали найбільш відомими і надійними, але й інші токени поступово починають використовуватися підчас розрахунків. Якщо немає готівки або банківської карти, то в США, Великобританії, Естонії або на Кіпрі можна заплатити цифровими грошима за каву, обід або вечерю в ресторані, одяг, електроніку, доставку подарунків, сувенірну продукцію, загалом, практично за будь-який товар.

До найбільш дорогих придбань за криптовалюту відносяться:

  1. Нерухомість. Витративши декілька хвилин на обмін криптовалюти і отримання необхідної суми в Біткоїнах, можна придбати будинок, квартиру, офіс, складське приміщення або навіть замок за кордоном. Найбільш прогресивними в даному напрямку є Франція, Німеччина, Таїланд, США та острів Балі.
  2. Автомобілі. Більшість великих автовиробників приймає оплату електронною готівкою, при цьому ціну визначають шляхом перерахунку суми, встановленої в євро або доларах, за поточним курсом.
  3. Громадянство. Важко повірити, але при наявності BTC на суму, відповідну 180 000 доларів, можна придбати статус повноправного жителя тихоокеанської держави Вануату. Ще дешевше обійдеться громадянство Антигуа і Барбуди – всього 135 тисяч доларів.
  4. Освіта. Першопрохідцями серед вищих навчальних закладів, готових приймати платежі криптовалютою, став Університет Нікосії. Зараз з електронними грошима працюють десятки європейських та американських університетів і коледжів.

 

Ситуація з криптовалютними операціями в Україні

Якщо порівнювати з іншими державами, то у нас сфера віртуальних розрахунків тільки розвивається, тому більшість перерахованих вище можливостей недоступні. Популяризації заважають відсутність чіткого законодавчого регулювання, недостатня довіра до цифрових активів, а також низький рівень технологічності фінансових процесів. Втім, у 2021 році за Біткоїни і топові альткоїни вже можна купувати:

  • побутову техніку;
  • комп'ютери і смартфони;
  • одяг;
  • прикраси та аксесуари;
  • квіти;
  • квитки в театр та кіно (не у всіх містах).

Віртуальними грошима також можна розраховуватися в деяких готельних комплексах, туристичних агентствах, юридичних конторах, а особливо затребуваними такі розрахунки є в ІТ-сфері. За прогнозами експертів, майже всі українські компанії в найближчі кілька років оцінять переваги оплати послуг і товарів криптовалютними активами, тому є сенс вже зараз зайнятися створенням електронного гаманцю і купувати токени, тим більше для цього не потрібні особливі знання та навички.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 січня 2021, 10:19 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації