Вхід | Реєстрація

Так хто там думкою багатіє?

Так хто там думкою багатіє?

Написати цю редакційну змусили події, які відбуваються на фоні чисельних протестів українців проти підвищення цін на  газ та електроенергію.

Той факт, що українці нарешті вийшли на мітинги протесту, не може не радувати. Мене завжди дивувала і примушувала сумувати констатація того, що земляки масово виходили на якісь акції з якимись абстрактними вимогами, котрі абсолютно нічого не змінюють у їх життя. То Євромайдан, то «за геїв», то проти «геїв». Ба, навіть Революції Гідності робили. Хоча, якщо задуматися, то виникає логічне запитання: «А яким боком революція до гідності?». Гідність — вона або є, або її немає. І вона є особистою якістю — у натовпі, скандуванням лозунгів чи зміною влади вона не здобувається.

І, як закономірний результат псевдоборотьби за псевдоцінності, українці просто змінювали свиней біля корита.

Але не буду сипати сіль на рани. Що було, то вже було.

Так от, активно виходячи на майдани із якимись абстрактними лозунгами про абстрактні цінності, українці, чомусь, вперто відмовлялися боротися за дійсно важливі для них речі. Дорожчає комуналка — мовчать, знищують медицину — мовчать, не підвищують зарплату — теж мовчать. А, ні, у хвейсбуках пишуть. Таки так, хвейсбук, він такий — і зігріє, і нагодує.

Аж раптом, у січні 2021-го нібито щось нарешті почало змінюватися. Люди таки почали протестувати і ставити вимоги до влади, які дійсно впливають на їх життя. І лідери нібито нові почали з’являтися.

Так, висновки робити рано. І цілком логічним виглядає припущення, що всі ці мітинги протесту знову організовані «групою товаріщей», які просто вирішили або вплинути, або навіть змістити з посади «товаріща Голобородька». Ну вже зовсім він нездатний і неадекватний у справі керівництва державою. Що воно відбувається насправді, невдовзі побачимо. Але факт позитивний. І результат від цих мітингів буде обов’язково. Тому що це вже є дія.

Але стаття ще не про це. Результату мітингів і протестів ще немає. І якісь висновки робити ще рано.
Стаття — про телефонний номер 0800302299. Думаю, що він уже багатьом знайомий. І багато людей дзвонили на цей номер. І чули, що «ваш голос зараховано». А потім швиденько розповсюдили його в соцмережах або месенджерах і порекомендували іншим бігом-бігом телефонувати.

Що особливо прикро, отакою, м’яко кажучи, фігнею займаються і люди, які називають себе журналістами. При цьому, ті, хто телефонує, навіть не пробують дізнатися, а чий же це номер і за що ж їх голос зараховано.

Ага, воно ж безкоштовно, читай — «на шару». І робити взагалі нічого не потрібно. Просто подзвонив — і ціну на газ просто знизили. Ну, як на виборах: просто проголосував — і до тебе прилетів чародій на блакитному вертольоті.

Народ, любителям «шари» нагадую про аксіоматичне (вибачте за сумнівне слово) прислів’я: «Дурень думкою багатіє».

А в реальному житті багатіє, тобто досягає потрібних цілей, лише той, хто діє.

Конкретніше про лохотрон із «номером проти тарифів» — нижче.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 січня 2021, 09:15 | Полтавщина | Редакційна
1. Maksym / 29 січня 2021, 08:47
Цікаво, якою була б ціна, якби Кабмін її не «знизив» до 6,99. Бо Нафтогаз на лютий пропонує 6,86 для побутових споживачів. Це трохи меньше ніж 6,99 фірташевських облгазів, а за Коломойським ще ніхто альтруїзму не помічав.
2. sophie luuk / 20 лютого 2021, 00:04
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації