Вхід | Реєстрація

Депутати проголосували за створення 15 старостинських округів

Депутати проголосували за створення 15 старостинських округів

Та міський голова попередив, що ветуватиме це рішення.

25 січня відбулася п’ята сесія Кобеляцької міської ради. На ній депутати розглянули майже 60 питань порядку денного. На це міські обранці витратили більше трьох годин.

 

У Кобеляцькій громаді працюватимуть 15 спортінструкторів

Під час зібрання міські обранці прийняли рішення перейменувати Соціально-гуманітарне управління Кобеляцької міської ради на Відділ культури та затвердити його положення.

Пропозиції від об’єднання «Сила громади» стосовно кількості працівників озвучила Таміла Шевченко. Вона нагадала, що в новому відділі діятимуть два сектори: культури і туризмі та молоді й спорту.

— Оскільки наразі ми говоримо про 15 старостинських округів, то є пропозиція кількість спортінструкторів зменшити з 20 до 15. І поясніть, які функції виконуватимуть спортінструктори, якщо найбільше навантаження на них припадає на вихідні, коли студенти приїжджають із навчання додому? Яким чином ви їх прийматимете на роботу?

Міський голова Олександр Копелець пояснив:

— Коли видвигалася цифра 20, вона була приблизна і необґрунтована. Зараз уже є 14 заяв. У тому числі, немає потреб у 20 інструкторах. Але, на мою думку, 14 вже є, потрібно добавити ще два, так як на 10 000 місто не має жодного інструктора. Тому я пропонував би не 15, а 16 посад. Стосовно обов’язків інструкторів, вони просто організовуватимуть спортивно-масову роботу, змагання. Тобто, усе, що було раніше в кожній сільській раді, буде в кожній сільській громаді. На роботу спортінструктори прийматимуться офіційно, йтиме стаж, вираховуватимуться податки.

Також очільник міськради повідомив, що в залі присутній Олег Дробітько (голова Федерації футболу Кобеляцького району — ред.), кандидат на посаду керівника сектора молоді й спорту. І, якщо потрібно, він зачитає програму, за якою працюватимуть спортінструктори.

Більшість депутатів підтримали пропозицію Таміли Шевченко.

 

Реєстратора в Орлику не буде

Розглядаючи питання про структуру й чисельність апарату Виконкому міської ради та її виконавчих органів, Микола Андрієнко вказав, що в дооб’єднання в Орлику працював державний реєстратор. І запропонував для зручності залишити цю посаду.

Відповідь надав працівник міськради Олександр Ломаков:

— У Центрі надання адмінпослуг будуть працевлаштовані чотири державні реєстратори. Це — кадастровий реєстратор, напрямок роботи — витяги з державного земельного кадастру, витяги, що стосуються земельних відносин; реєстратор місця проживання (приписка, виписка); реєстратор фізичних і юридичних осіб; реєстратор речових прав на нерухоме майно. Останній реєстратор працюватиме по всіх населених пунктах громади. Усі операції відбуватимуться в Кобеляках. Наповнення бюджету теж тут.

Микола Андрієнко зауважив, що відстань від Придніпрянського до Кобеляк складає 50 кілометрів. Із села ходить лише один рейсовий автобус. А в сусідню Дніпропетровську область діють чотири рейси. Тому жителям Придніпрянського зручніше дістатися в Китайгород.  

На що Олександр Ломаков відповів:

— Усі адмінпослуги, відповідно до закону, надаються тільки в ЦНАПі. Центр працює в міській раді. Клієнти здають документи тут, реєстратори опрацьовують їх теж тут. І люди збиратимуть результат послуги тут. Для передачі документів працюватимуть старости, діловоди. Вони їх передаватимуть у електронному або паперовому форматах.

 

Голова міської ради визначився із заступниками

На засіданні депутатських комісій, що проходило 21 січня, міські обранці обговорили кандидатури заступників. Попередньо було вирішено, що Михайло Брейко, чинний депутат громади від партії «Слуга народу», займе посаду заступника. Сергій Китайгора, колишній керівник білицького комунгоспу, у якості заступника міського голови займатиметься питаннями діяльності виконавчих органів влади.

Коли на сесії міський голова виніс питання про затвердження заступника з питань діяльності виконавчих органів влади, Таміла Шевченко і Анатолій Таранушич запропонували призначити однакові посади — заступників.

— Обоє першими не можуть бути, тоді значить просто заступники міського голови, — сказав Олександр Копелець. І побажав Брейку та Китайгорі не забувати, навіщо вони прийшли працювати в міську раду.

Спочатку планувалося, що в кобеляцького міського голови буде чотири заступники. Вони представлятимуть партії, що зайняли найбільше місць у міській раді. Тобто, від «Слуги народу», «За майбутнє», «Батьківщини» та «Довіри». Згодом Таміла Шевченко повідомила, що представники політсили «За майбутнє» відмовляються від свого заступника. «Батьківщина» теж не висунула кандидата.

За інформацією міських депутатів, на комісії, що проходила в четвер, вирішили зупинитися на двох заступниках, щоб зекономити бюджет.

 

За харчування в дитсадках платитимуть 50 на 50

Також депутати внесли зміни в організацію харчування в дитсадках і школах громади. Відповідно до їх рішення, один день харчування в дошкільному навчальному закладі коштуватиме 26 гривень. Змінена частка батьківської плати. Якщо раніше вона становила 60 відсотків від суми, то тепер батьки платять половину. Тобто, 13 гривень за один день харчування дитини в дошкільному закладі. Половина вартості компенсується з міського бюджету. До речі, плата за харчування буде однаковою і в Кобеляках, і в інших населених пунктах громади.

У школах за рахунок місцевого бюджету харчуватимуть учнів 1-4 класів та учнів 5-11, які відносяться до пільгових категорій. У день на харчування однієї дитини витрачатимуть 15 гривень.

У міському бюджеті на 2021 рік на харчування дошкільнят закладено 1 300 000 гривень, школярів — 2 000 000.

 

Приміщення автостанції придбала фармацевтична компанія

Нагадаємо, що з 13 листопада автостанція «Кобеляки» припинила свою роботу. Наприкінці минулого року директор товариства «Полтаваавтотранс» Сергій Бутко повідомив, що не дійшов згоди з міським головою щодо спільного утримання автостанції. Тому приміщення буде продано. Найближчим часом там з’явиться новий власник.

На сесії депутати проголосували за припинення договору оренди земельної ділянки площею 0,2367 гектара в Кобеляках, по площі Перемоги, 2, з товариством «Полтаваавтотранс». Та іншим рішенням відмовили новому власнику будівлі автостанції, ТОВ «Фармацевтична компанія «Провізор», орендувати цю ділянку.

Міський голова пояснив, що за автостанцією була закріплена територія, де розміщувалися автобусні платформи. Представники «ФК «Провізор» хочуть забудувати цю ділянку, а також тротуар перед входом.

 

Депутати виступають проти плати за електроопори

Міські обранці звернулися в Полтавську обласну державну адміністрацію стосовно встановлення АТ «Полтаваобленерго» плати за користування електроопорами. Енергетики вимагають, аби міська рада сплачувала за мережу вуличного освітлення. Відповідно до підрахунків, для забезпечення вуличного освітлення в громаді задіяні 6201 опора. Щомісячна плата за їх використання становитиме 111 618 гривень, а в рік — 1 339 416. Якщо договори не будуть заключені, а кошти не сплачуватимуться АТ «Полтаваобленерго», то вулична електромережа підлягає демонтажу.

На думку депутатів, питання доступу для розміщення вуличного освітлення жодним нормативним документом не врегульоване. Плата за електроопори не встановлена законодавством України. А «Полтаваобленерго», як монополіст, зловживає своїм становищем.

Тому депутати звертаються до голови ОДА з проханням втрутитися в ситуацію, що склалася.

 

До міста «приєднають» три сільські ради

Секретар міської ради Василь Кіптілий зачитав проект рішення про створення старостинських округів. Згідно поданої пропозиції, на території громади утворюються 15 старостинських округів. До Кобеляк будуть приєднані колишні Кунівська, Підгорянська і Золотарівська сільради, так як вони знаходяться поряд із містом. Усі інші старостинські округи будуть у межах колишніх сільських рад.

Олександр Копелець зауважив, що це питання не розглядалося на комісії, а значить за нього не можуть голосувати на сесії:

— Ми фізично та по часу не могли його підготувати. Та, на мою думку, треба почекати виходу закону.

Микола Андрієнко сказав, що в четвер депутати подавали його в перелік питань. А виконком не підготував його. При цьому, люди в селах покинуті на призволяще.

Після протиріч усе ж питання винесли на голосування. «За» проголосували 15 із 27 депутатів. Та міський голова, ще до підрахунку голосів, попередив, що буде ветувати рішення, так як порушується процедура його прийняття.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 січня 2021, 13:34 | Кобеляки | Політика


1. AVI90 / 29 січня 2021, 14:47
У бувшому Кобеляцькому районі було п’ять реєстраторів нерухомого майна і була черга. В Білицькій громаді буде два реєстратори, то як у Кобеляках справиться один реєстратор?Це ще один приклад того, що сьогоднішні депутати або некомпетентні, або створюють собі поле для майбутньої корупції. Доречі кошти за регістрацію ітимуть в місцевий бюджет. То при нашому найбіднішому бюджеті в області тих регістраторів повинно бути щонайменше п’ять а то і десять, бо вони можуть робити регістрацію по всій Полтавській області.
2. arturwanga / 29 січня 2021, 19:04
1.AVI90
«то як у Кобеляках справиться один реєстратор»

Ви щось напутали реестраторів в Кобеляцькій ОТГ буде 4
3. AVI90 / 29 січня 2021, 20:38
То Ви, пробачте мене не розумієте роботи тих реєстраторів. Кожен реєстратор має право робити у своєму реєстрі, від якого в нього є ключ. Так от в статті ж написано, що один реєстратор буде займатися припискою та випискою громадян, другий, витягами з земельного кадастру, третій, реєстрацією та зняттям підприємців, четвертий реєстрацією нерухомого майна(це земля та будинки). Так от таких реєстраторів (четвертих) було в Кобеляцькому районі п’ять, та і зараз в Білицькій ОТГ є два і вони наберають ще.
4. Fed654Frumos / 29 січня 2021, 20:41
Нічого він не наплутав,мова в першому коменті про реєстратора нерухомого майна,а в статті написано,що він буде один.
5. arturwanga / 29 січня 2021, 21:32
3.AVI90
«зараз в Білицькій ОТГ є два і вони наберають ще.»

В Білицькій ОТГ відбуваються дійсно процеси неоднозначні,в приклад ставити я б нехотів,переконаний що даже ці 4 реестратори не будуть завалені роботою.
6. AVI90 / 29 січня 2021, 22:23
Ви мабуть ніколи не здавали через ЦНАП документи на реєстрацію землі чи будинку, що вважаєте достатньо одного реєстратора на громаду.
7. alist / 30 січня 2021, 00:15
Куча питань, наприклад відносно автостанції, так і не зрозуміло:
- Заступник голови РДА Юрій Кропивка, зустрівся з керівником Управління інфраструктури Полтавської ОДА Сергієм Марчишинцем, як обіцяв? Який результат? А доповідну написав на ім’я голови облдержадміністрації? І?
- Депутати не виділили землю аптекарям, і ?
Що далі? Все, пошуміли, і розбіглися?
І питання відносно фармацевтів, якщо вони планують відкрити там аптеку і т.д., то чого на сайті OLX, в рубриці кобеляцької нерухомості виставлена об’ява "Сдам в аренду помещение 300м2. по адресу: площадь Победы,2 ( бывшая автостанция)" якимось Юрієм, і виставлена давно, лише періодично оновлюється?
8. arturwanga / 30 січня 2021, 00:17
6.AVI90
«Ви мабуть ніколи не здавали через ЦНАП документи на реєстрацію землі чи будинку, що вважаєте достатньо одного реєстратора на громаду.»

Якраз і здавав, документи на землю,і мені реестратор сказала як хочете ідіть до приватника,якщо не чочете очікуваити 3 місяці,цей реестратор буде від ОТГ щоб ви розуміли.
9. alist / 30 січня 2021, 00:26
Цікаве питання по тексту статті, все в ній перелічене це чудово, але... на сайті громади, викладені результати поіменного голосування з цих питань, нічого цікавого там немає, крім...
Шановна редакція, а чого в статті не згадані ще деякі питання, які були (або не були) проголосовані
- що це, і чого зняли в порядку денного "про затвердження документації з землеустрою щодо інвентаризації земель колективної власності для сінокосіння та випасання худоби площею 18,6511 га"?
- "про надання в оренду невитрибуваних (непереоформлених) земельних часток (паїв), запроектованих шляхів, господарських шляхів та прогонів"?
- "про надання в оренду невитребуваних (непереоформлених) земельних часток (паїв)"?
- і особливо "про безоплатну передачу земельних ділянок у власність громадянам", де 2 депутати (Голтвянський і Мельник) не голосували з підставою - конфлікт інтересів!
.
Я не знаю, може ці питання важливі, необхідні і на 100% для блага людей, але мене не полишає думка, що просто це початок земельного дерибану (тобто тієї причини, чого вони туда всі і ломились). Фактично не створена ще громада, не вирішені організаційні питання її роботи, а земелька вже аж двинулась...
Можливо питання скільки заступників буде в Копельця, чи скільки футболістів ганятиме м’яч на руїнах району, під пильним контролемі інструкторів, це і є тим, що дійсно турбує громаду. Але мені особисто здається, що саме в таких маленьких питаннях і рішатиметься доля мільйонів гривень і десятків та сотень гектарів землі.
10. Filon / 30 січня 2021, 09:33
9.alist
«Шановна редакція, а чого в статті не згадані ще деякі питання, які були (або не були) проголосовані»

7.alist
«І питання відносно фармацевтів, якщо вони планують відкрити там аптеку і т.д., то чого на сайті OLX, в рубриці кобеляцької нерухомості виставлена об’ява "Сдам в аренду помещение 300м2. по адресу: площадь Победы,2 ( бывшая автостанция)" якимось Юрієм, і виставлена давно, лише періодично оновлюється?»

Дякую зауваження, які одночасно є підказкою до дії.
11. EuqeneMukhin / 30 січня 2021, 12:17
7.alist
«"Сдам в аренду помещение 300м2. по адресу: площадь Победы,2 ( бывшая автостанция)" якимось Юрієм, і виставлена давно, лише періодично оновлюється?»

Невже ніхто в Кобеляцькому районі, незнає що в аренду це приміщення здають від Віталія.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації