Вхід | Реєстрація

Жителі Дашківки домоглися свого: фури не їдуть через село

Жителі Дашківки домоглися свого: фури не їдуть через село
Знак на в’їзді в Дашківку

Днями на сайті «ЕХО» була розміщена публікація під назвою «Жителі Дашківки збунтувалися проти «Великого будівництва». У ній ішла мова про конфліктну ситуацію, що виникла між мешканцями згаданого населеного пункту та автоперевізниками. Справа в тому, що великоваговий транспорт, що перевозить будматеріали з Кам’янського в Царичанку, зруйнував місцеву дорогу.

21 січня між 12–13‑ю годинами дня мешканці Дашківки заблокували проїзд великовагової техніки. Люди вийшли на пішохідний перехід і почали по ньому безперервно ходити.

У результаті, у такій собі «живій пастці» опинилися більше тридцяти великовагових автомобілів. На техніці написи «Автомагістраль-Південь» та «Велике будівництво». На місце події приїхали кілька екіпажів патрульної поліції.

До фізичного протистояння між водіями і селянами справа не дійшла. Після кількох годин перемовин між представниками місцевої громади та одним із керівників фірми «Автомагістраль-Південь» при посередництві поліцейських, селяни розблокували проїзд, але примусили вантажівки виїхати з населеного пункту.

Аліна Панасенко, яка оперативно інформувала редакцію про перебіг подій, увечері того ж дня повідомила, що у вівторок, 26 січня, відбудеться зібрання жителів Дашківки. На зустріч приїде міський голова Олександр Копелець та уповноважені представники «Магістраль-Південь».

Панасенко висловила припущення, що їх будуть умовляти дозволити рух транспорту через село. Але наголосила:

— Нічого в них не вийде. Закон на нашій стороні, на в’їзді в село стоїть дорожній знак, що обмежує вагу автомобілів, котрі можуть їхати по нашій дорозі. Та й сказати і пообіцяти їм нічого. Фірма дніпровська, ділянку автомагістралі вона будує в Дніпропетровській області. А ми живемо в Полтавській і розуміємо, що ніхто з бюджету іншої області на ремонт нашої дороги грошей не дасть. Але на зібрання прийдемо і журналістів запрошуємо.

Але вже в понеділок стало відомо, що ні міський голова, ні представники будівельної фірми на зібрання в Дашківку не приїдуть. Про це нас повідомила та ж Аліна Панасенко.

Вона розповіла:

— Подзвонили з тієї транспортної чи будівельної фірми і сказали, що везти вантажі через Дашківку вже не будуть. Але нашу дорогу вони вже встигли «убити».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 січня 2021, 10:18 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації