Вхід | Реєстрація

Рукасівську гору перевірив технагляд

Рукасівську гору перевірив технагляд
Так дорога виглядає 24 січня

За необхідності, інженери Агентства місцевих доріг обіцяють провести повторне обстеження.

У жовтні минулого року в тижневику була надрукована стаття «Біда Рукасівської гори». Її автор Яків Гаврик вказував на недоліки, що, на його думку, були допущені під час ремонту дороги Кобеляки — Білики —/М-22/. Зокрема, у 2018 році, під час капітального ремонту так званої Рукасівської гори, що знаходиться в самому селищі.

У матеріалі вказано, що поряд з тим, як підрядна організація мала проводити кінцеві роботи, у соцмережі Фейсбук автор зв’язався з Агентством місцевих доріг у Полтавській області. Він повідомив пресслужбу, що під землею знаходиться водоносний шар. Навесні вода постійно просочується на поверхню. А тому необхідно заложити поперек дороги кілька труб, що застосовуються при іригаційних роботах. На що отримав від Агентства відповідь: у дорогу буде закладено протизсувну решітку.

Однак через рік Яків Гаврик виявив, що з-під асфальту в двох місцях тече вода. Крім того, у асфальті утворилась яма до 40 сантиметрів у діаметрі.

Автор зробив висновки, що вода в глиняній канаві під відремонтованою дорогою «пішла» вниз. І припустив, що взимку асфальт «порве» від перепадів температур.

 

Підрядник дає гарантію на 8 років

Нагадаємо, що ремонт дороги на вказаній ділянці автодороги виконувало товариство «Трансресурси». Вартість робіт склала 2 176 942 гривні. У договорі, укладеному керівниками Агентства місцевих доріг та підрядної організації, вказано, що «підрядник гарантує якість закінчених робіт та безкоштовне усунення дефектів, якщо це не обумовлено іншими нормативно-правовими актами, основа дорожнього одягу — 8 років».

5 січня кореспонденти «ЕХО» звернулися до керівника Агентства Олексія Басана із письмовим запитом, у якому прохали надати документи, де зазначені дати та графік проведення перевірки якості стану дорожнього покриття на цій ділянці. Якщо ж перевірка виявила порушення та недоліки в роботі підрядної організації, то коли вони будуть усунені.

А такою вона була у жовтні минулого року...

 

Недоліків немає

Днями редакція отримала відповідь від керівника Агентства місцевих доріг. У ній вказується, що з 21 по 28 листопада 2019 року провідні інженери технічного нагляду провели обстеження відремонтованої ділянки дороги і встановили незначні дефекти. Навесні минулого року ТОВ «Трансресурси» усунуло виявлені дефекти.

Після отриманого від редакції запиту, 12 січня інженер технагляду візуально обстежив автодорогу Кобеляки — Білики —/М-22/. За результатами обстеження, недоліків дорожнього покриття не виявлено.

У разі ноявності зауважень Олексій Басан пропонує провести спільне обстеження Рукасівської гори.

24 січня кореспонденти «ЕХО» зробили фото цього відрізка дороги. Яма, що утворилася від просідання асфальту, засипана цементно-щебеневою сумішшю. Напевно, тому інженер і не помітив руйнування покриття. Та поживемо до весни і перевіримо, чи справдяться прогнози Якова Гаврика.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 лютого 2021, 14:33 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації