Вхід | Реєстрація

У суд направили обвинувачувальний акт щодо банди наркоторговців

У суд направили обвинувачувальний акт щодо банди наркоторговців

Шістьох жителів Кіровоградщини, обвинувачених у постачанні та продажу наркотичного препарату «Метадон» на території Горішніх Плавнів та Кременчука Полтавської області, а також в Олександрії, що на Кіровоградщині, затримали у серпні минулого року.

Викриття організованої групи – результат спецоперації, в якій взяли участь детективи слідчого управління поліції Полтавщини та регіонального внутрішньої безпеки, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, із залученням батальйону поліції особливого призначення.

Нагадаємо, двох із шести фігурантів (з-поміж яких одна жінка) затримали ввечері 11 серпня після чергової зустрічі з клієнтом. Спільники намагалися втекти від поліцейського переслідування на автомобілі, однак їх наздогнали біля одного із сіл Кіровоградщини, де вони облаштували тимчасовий табір.

Під час обшуків за адресами проживання учасників організованої групи у трьох областях України, поліція вилучила згортки та полімерні зіп-пакети з наркотиками, електронні ваги, телефони, сім-карти різних операторів мобільного зв’язку, банківські карти, чорнові записи та кримінальні гроші.

Під час досудового розслідування слідчі встановили, що лікарський препарат «Метадон», що використовують при лікуванні наркотичної залежності, ділки продавали у два способи: або «з рук в руки» або шляхом «закладок». Поліція задокументувала також факти збуту «Метадону» в’язням виправної установи.  Обвинувальний акт відносно організованої групи наркоділків, за погодженням з Полтавською обласною прокуратурою, слідчі направили до суду. П’ятеро чоловіків чекають на суд під вартою, а їх спільниця – під домашнім арештом.

Членам організованої групи інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 та ч. 2 ст. 306 Кримінального кодексу України: незаконне придбання, зберігання, перевезення та пересилання з метою збуту наркотичного засобу у великих та особливо великих розмірах, а також його незаконний збут наркозалежним особам; використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів для придбання об'єктів, майна, що підлягають приватизації, а також використання таких доходів (коштів і майна) з метою продовження незаконного обігу наркотичних засобів.

За скоєння наркозлочинів учасникам групи загрожує до 15 років позбавлення волі.


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2021, 11:53 | Горішні Плавні | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації