Вхід | Реєстрація

У 2020 році місцеві бюджети отримали більше 130 млрд грн субвенцій

У 2020 році місцеві бюджети отримали більше 130 млрд грн субвенцій

За підсумками 2020 року із державного бюджету на рахунки місцевих бюджетів надійшло більше 130 млрд грн субвенцій. Зокрема, Полтавська область отримала: освітньої субвенції – 2858,2 млн грн, субвенції на будівництво та ремонт доріг – 1311,8 млн грн, медичної субвенції – 199,2 млн грн, базової дотації – 103,3 млн грн, субвенції на вибори депутатів місцевих рад – 86,6 млн грн.

Найбільше фінансувалася освітня сфера, на розвиток якої регіони отримали 81 млрд 224 млн грн. Освітня субвенція спрямовується на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників у таких типах навчальних закладів: початкові школи, гімназії, ліцеї (крім дошкільних підрозділів (відділень, груп); спеціальні школи, санаторні школи; спеціалізовані мистецькі школи (школи-інтернати), школи-інтернати (ліцеї-інтернати) спортивного профілю, військові (військово-морські) ліцеї, ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою, наукові ліцеї, наукові ліцеї-інтернати, гімназії та ліцеї, у складі яких є інтернати з частковим або повним утриманням учнів; дитячі будинки, навчально-реабілітаційні центри, інклюзивно-ресурсні центри; заклади професійної (професійно-технічної) освіти державної та комунальної власності в частині забезпечення видатків на здобуття повної загальної середньої освіти; заклади фахової передвищої освіти і коледжі державної та комунальної власності в частині забезпечення видатків на здобуття повної загальної середньої освіти.

На будівництво та ремонт доріг пішло 22 млрд 173 млн грн. Це ті кошти, які призначені для фінансування забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту й утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах.

Медична субвенція по регіонах, включно з м. Київ, склала 14 млрд 582 млн грн. Фінансування спрямовується на оплату поточних видатків закладів охорони здоров'я та програм у сфері охорони здоров'я. Зокрема: первинну медико-санітарну, амбулаторно-поліклінічну та стаціонарну допомогу; консультативну амбулаторно-поліклінічну та стаціонарну допомогу; спеціалізовану амбулаторно-поліклінічну та стаціонарну допомогу; програми медико-санітарної освіти; санаторно-курортну допомогу; інші державні програми медичної та санітарної допомоги.

Базова дотація, що перераховується з державного бюджету місцевим бюджетам і служить основним інструментом підвищення фіскальної спроможності місцевих бюджетів, торік склала 13 млрд 282 млн.

На вибори депутатів місцевих рад із державного бюджету регіони отримали 2 млрд гривень.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 лютого 2021, 16:17 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації