Вхід | Реєстрація

Інтелектуальна гра «Дебати» набуває популярності на Полтавщині

Перші учнівські інтелектуальні дебатні клуби розпочали свою діяльність в області у 1998-му році. Раз на рік у Полтаві проводять дебатні турніри, куди запрошують кращі команди Полтавщини. Відкритий обласний семінар-тренінг «Полтавський дебатний березень», який тривав протягом двох днів, передбачав заняття з інструкторами та показовий дебатний турнір.
Інтелектуальна гра «Дебати» націлена на розвиток здібностей вести переговори та дискусію, яка передбачає розвиток лінгвістичних, інтелектуальних, соціальних навичок та умінь. «Дебати – невідривна від життя методика, вона вчить бачити проблеми, які є навколо, та їх причини», – говорить президент Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Дебатна академія» Олександра Матвійчук.
Олександра Матвійчук, президент Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Дебатна академія»:
- Основна мета цього заходу - попри те, що відкрити на Полтавщині, яка славетна бурхливим розвитком шкільних дебатів, новий всесвітній формат дебатів, по якому зараз в світі проходять міжнародні чемпіонати - підтримати існуючі шкільні дебати у школах Полтавщини і надати їхнім тренуванням нові можливості і поштовх для розвитку.
В організаторах окрім «Дебатної академії» – Головне управління освіти і науки Полтавської облдержадміністрації та Полтавський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Новому, всесвітньому формату учнівських дебатів учасників семінару навчатимуть тренери із Києва та Харкова. Наразі «Дебати» – не просто форма клубної роботи. Її застосовують як новітню методику роботи на уроках, говорять вчителі-керівники дебатних клубів. Члени таких клубів розповідають: для них дебати стали стилем життя.
Ольга Горішна, учасниця:
- Дебати - те, що розвиває риторику, інтелектуальне мислення, вміння вести дискусію. Дебати - це не тільки гра, це й купа нових вражень, знайомств, це розвиток нашого громадянського мислення.
Олена Рибинцева, учасниця:
- З допомогою дебатів я з найомлюся з людьми, знаходжу багато друзів. Це цікаво, це розвиває розум. Завдяки дебатам я можу аргументувати свої відповіді.
Тривалість семінару-тренінгу «Полтавський дебатний березень» розрахована на два дні. Після занять в групах пройшов показовий дебатний турнір на тему «Реформування шкільної освіти в галузі підвищення культури виховання дітей».

Автор: Юлія Лис, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 березня 2010, 14:56 | Полтавщина | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації