Вхід | Реєстрація

У Полтаві обрали книги, які видадуть за кошти обласного бюджету в 2021 році

У Полтаві обрали книги, які видадуть за кошти обласного бюджету в 2021 році

16 лютого в Полтавській обласній державній адміністрації провели засідання Експертної ради з випуску соціальнозначущих видань місцевих авторів.

Члени ради, до складу якої входять представники облдержадміністрації, депутатського корпусу обласної ради, науковці, фахівці бібліотечної справи, громадськість, обрали 6 книг, видання яких буде профінансоване з обласного бюджету цього року.

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко зазначила, що за традицією на початку лютого визначають видавничі проєкти, які будуть рекомендуватимуть до видання у 2021 році за кошти обласного бюджету. Нагадала, що торік закінчилася дія Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області.  Впродовж її реалізації, з 2016 року, було видано 65 видавничих проєктів. Минулого року реалізовано 13 українськомовних видань на суму майже 1 600 000 грн.

Експертна рада розглянула 11 видавничих ініціатив, які надійшли на конкурс від 6 видавництв: «Полтавський літератор», «Гадяч», «Лубни», ТОВ «АСМІ», ПП ХРА «Дивосвіт», «РІК».

Обирали книги, запропоновані до плану випуску соціальнозначущих видань місцевих авторів, за тематичними розділами. Це  історико-краєзнавчі, довідкові та інформаційні,  образотворчі видання, книги  національно-патріотичного спрямування, художня література, видання для дітей та юнацтва.

Як розповіла директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вікторія Пилипенко, після здійснення остаточних розрахунків Департамент складає проєкт Плану, який погоджується з профільними депутатськими комісіями облради.

Загалом новою профільною програмою для випуску соціальнозначущих книг і видань, приурочених до пам’ятних дат та визначних подій, на рік передбачено 900 тисяч гривень.

До Плану випуску в 2021 році рекомендовано включити:

  1. Друга Світова війна. 1939-1945. Полтавський вимір. Події. Постаті. Документи. Книга 2 - Документи. Матеріали/ Олександр Білоусько, Тарас Пустовіт;

  2. Українська ідентичність писана світлом. Полтавщина другої половини ХІХ - початку ХХ століття. Частина друга/ Євген Аничин;

  3. Другий Зимовий Похід. Листопадовий рейд. Базар/ Упорядник Микола Кульчинський;

  4. Вишивальне мистецтво Полтавщини/ Валентина Титаренко;

  5. Прядиво роду/ Ганна Кревська (Марина Кононенко);

  6. Повстання роботів/ Яронімас Лауцюс, переклад, упорядкування Гліб Кудряшов.

  7. Також члени ради дійшли згоди зібратися цьогоріч ще раз для розгляду видань, які були рекомендовані на доопрацювання.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації