Вхід | Реєстрація

Виживе чи ні цукрова галузь нинішнього року?

Через відсутність сировини вітчизняні цукрові заводи працювали  здебільшого на привізній, нині її вартість зросла і навіть перевищила ціну реалізації цукру. Відтак зі 195 підприємств в Україні 56 стали збитковими.
Подібна ситуація загрожує нині і Веселоподільському цукровому заводу, що у Семенівці на Полтавщині. Про це зокрема говорили на нараді у Семенівській РДА за участю заступника голови ОДА Володимира Андрієнка.  На нараду запросили керівників господарств, що вирощують буряки, та цукрових заводів Семенівського і Хорольського районів.
За словами начальника управління агропромислового розвитку ОДА Олександра Сеня, дефіцит цукру на внутрішньому ринку сягає 500 тисяч тонн. І якщо Полтавщина максимально збільшить посівні площі під цукрові буряки та виробить 100 тисяч тонн солодкого продукту, від цього ситуація у країні не поліпшиться і ціни точно не поповзуть униз. Більше того, нинішні 7-8 гривень за кілограм необхідні для нормального функціонування цукрових заводів, вважать фахівці.
Додатковим стимулом для вирощування цукрових буряків цього року є ціна на привізний цукор сирець, що виросла до 7 тисяч гривень за тонну. Саме це подорожчення і поставило у складні умови переробників. На межі опинився і Веселоподільський цукровий завод. А він — один із основних бюджетоутворючих підприємств у Семенівському районі. Проте, якщо місцеві товаровиробники забезпечать виробничі потужності підприємства сировиною, робота заводу в 2010 році відновиться…

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 березня 2010, 15:22 | Семенівка | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації