Вхід | Реєстрація

Без чого не обійтися справжньому журналісту

Без чого не обійтися справжньому журналісту

Продовжуємо реалізовувати наш проект «Місячник медіаграмотності» на сторінках тижневика «ЕХО.
Сьогодні юні журналісти Кобеляцького БДЮТ презентують вашій увазі навчальні відеоролики про фоторедактор «PicsArt» (Анна Черкаська), відеоредактор «KineMaster» (Максим Білаш) та фоторедактор «Canva» (Валерія Ліхачова). А також познайомлять читачів із безкоштовним інструментом для графічного дизайну під назвою «VistaCreate». 

«PicsArt» — програма для редагування фото на мобільних пристроях. PicsArt можна назвати повноцінною студією для фотографії. Це редактор фотографій, який працює на Android і має численні інструменти для формування нових, незвичних зображень. Він підтримує можливість ділитися фотографіями в соціальних мережах і брати їх зі сторінок користувачів. Завдяки великій кількості інструментів відкриваються нові горизонти в сфері створення унікальних картинок від простого редагування фотографій або створення колажів, до малювання зображень з нуля.

Основні переваги програми: безкоштовний додаток; підтримує живу обробку фотографій у прямому ефірі; має безліч шаблонів для швидкої обробки фотографії; не вимагає потужну мобільну платформу. Програма не дуже ресурсномістка. Завдяки мультифункціональності і безкоштовності програми, вона завоювала популярність і довіру безлічі користувачів.

«KineMaster» — програма з обробки відео та створення слайд-шоу. Ви можете об’єднувати і роз’єднувати відео, додавати зображення або музичні доріжки, використовувати наявні в додатку теми, анімацію, візуальні або звукові ефекти та багато ін.

 

«Canva» — це створення дизайну в реальному часі. Ви легко створите презентації, публікації в Instagram, фотоколаж, брошуру, запрошення, попрацюєте з фото. Просто знайдіть програму в пошуковій системі Google, приєднайтеся та реалізуйте потрібні команди для своїх проектів на одній платформі.
Бажаємо успіхів у опануванні даних програм, будьте медіаграмотними!

 

«Crello»

І нарешті «VistaCreate» або більш звичніша назва «Crello» — це графічний онлайн-дизайнер, у якому можуть створювати шедеври навіть новачки, до того ж, не лише статичні, а й анемовані. У допомогу користувач отримує абсолютно безкоштовний доступ до онлайн-бібліотеки, де зберігаються шаблони, різноманітні анімації, величезна кількість фотографій, музика й шрифти для написання текстів. Для журналіської роботи такий редактор просто необхідний. Адже журналістика — це не лише багатослівні тексти, а й картинки, що відображають суть самої статті. Тому за посиланням на офіційний сайт редактора https://crello.com/ru/ усі бажаючі отримають можливість спробувати себе в якості дизайнера.   


Автор: Олена Білаш, керівник гуртка «Журналістика» Кобеляцького БДЮТ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 лютого 2021, 20:43 | Кобеляки | Культура та освіта
1. Ltava / 26 лютого 2021, 22:25
МОЛОДЦІ !!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації