Вхід | Реєстрація

Фріланс: Ким можна працювати з дому?

Фріланс: Ким можна працювати з дому?

Часи пандемії коронавірусу та пов’язаний із нею локдаун суттєво змінили наше життя. І це стосується не лише обов’язкового одягання медичних масок у громадських місцях чи обмеження на відвідування кінотеатрів. Стиль життя майже кожного змінився кардинально майже в усіх сферах. Люди почали більше працювати над собою та приділяти більше часу корисним справам, які приносять якийсь відчутний корисний результат. Одне з таких занять – додатковий підробіток у якості фрілансера, який багато хто суміщає з повсякденною роботою, яка перейшла більшою мірою у дистанційний режим. І, як виявилося, у світі неочікувано багато високооплачуваних професій у якості додаткового підробітку.

 

Домашні справи

Звісно, працювати на фрілансі було можна завжди, проте знайти для цього час міг не кожний, особливо, якщо враховувати, що людина в середньому витрачати більш ніж півтори години на дорогу до роботи на день. А от, працюючи з дому у дистанційному режимі, такі речі даються трохи легше.

Інше питання – ким же можна працювати з дому, та ще й на додачу до основної роботи? І на це питання справді доволі складно відповісти. З одного боку, додаткова робота на додачу до восьмигодинного робочого дня не звучить, як щось, що хотілося б робити щовечора. З іншого боку, професій для фрілансу – безліч, в тому числі й таких, на яких працювати не важко, просто складно зробити вибір. Саме тому у  списку нижче відібрані найкращі варіанти.

 

Ким можна працювати онлайн з дому?

Програмний тестувальник.

У професії IT багато спеціальностей, і тестувальник – одна з найперших і найбільш очевидних, особливо для людей, що не мають попереднього досвіду у програмуванні чи роботи з комп’ютерами. Для того, щоб тестувати достатньо лише вміти користуватися комп’ютером та інтуїтивно розуміти призначення тієї чи іншої програми або веб сайт. Зазвичай, завдання такого тестувальника (manual QA в англомовній термінології) – це список дій, які необхідно виконати в інтерфейсі певної програми, застосунку чи сайту, а також очікуваний результат цих дій.

Все, що вам треба – це виконати ці дії та зіставити фактичний результат з очікуваним. Заробітна плата не дуже стабільна та залежить від проєкту та роботодавця. За проєкт, що може зайняти на 20 хвилин ви можете отримати приблизно від 1 до 20 доларів, що, в цілому, доволі непогано, адже може виконуватися навіть під час вашої робочої перерви.

Копірайтер

Якщо у вас є хист до письма – можете спробувати себе у якості творця контенту різного спрямування – від рекламних текстів у рамках SEO кампанії до академічного письменника та автора наукових робіт. Найголовніше у цій професії – вміння чітко, зрозуміло та цікаво сформулювати свої думки на певну тему. Заробітна плата також не є дуже стабільною, проте зазвичай висока, приблизно від 3 до 5 доларів за 300 слів (близько 2 500 знаків) в середньому. Непогана робота на вихідні чи декілька вечорів серед тижня.

Перекладач

Якщо ви володієте більш ніж однією мовою – це може значно посприяти вам у якості додаткового заробітку. Фрілансери-перекладачі працюють майже, як їхні колеги копірайтери та навіть роблять у чомусь схожу роботу. Проте перекладацька діяльність може бути трохи більш різноманітною.

Так, на IsAccurate можна глянути, які види робіт наразі є у попиті та де і скільки за них платять. Ресурсів для фрілансерів вдосталь і різні платформи пропонують різну роботу, можна працювати письмові роботи та документи або ж відтворити аудіозапис у вигляді цифрового письмового документа – і це далеко не все різноманіття. При цьому, зарплатня приблизно така сама – від 3 до 5 доларів за сторінку цифрового тексту.

Веб-дизайнер

Як і професія тестувальника – робота у веб-дизайні може доволі легко привести вас у сферу IT, треба більшою мірою лише вміти працювати у якомусь популярному графічному редакторі, як то Figma чи Photoshop, мати певне відчуття візуального стилю та естетичний смак.

Звучить нібито як забагато, проте якщо у вас є хист до малювання чи будь-якого іншого виду візуального оформлення – цього має бути достатньо. Оплата при цьому може бути різною, але доволі високою та сягати від 100 до 1 000 і більше доларів за проєкт, залежно від складності та терміновості.

 

Додатковий заробіток

Дистанційна праця надає надзвичайно багато можливостей, одна з яких – додатково підробляти, прикладаючи помірну кількість зусиль, аби не відчувати себе, як лимон, з якого вичавили весь сік. І так, такі професій чи спеціальності й справді існують та можуть допомогти реалізувати себе, від людини потребується лише талант. Та окрім заробітку, робота на фрілансі також додатково сприяє додатковому кар’єрному розвитку, і якщо ви колись надумаєте змінити професію, у вас буде більше шансів це зробити, адже ви матимете той додатковий досвід.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 лютого 2021, 11:03 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації