Вхід | Реєстрація

На Полтавщині розпочався місячник боротьби з туберкульозом

На Полтавщині розпочався місячник боротьби з туберкульозом

Із 1 березня по 1 квітня триває місячник боротьби із захворюванням на туберкульоз. У Полтавському обласному клінічному протитуберкульозному диспансері відбулося засідання обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу, ВІЛ та наркозалежності.

На ньому затвердили план роботи координаційної ради та розглянули план заходів реалізації Державної стратегії розвитку системи протитуберкульозної медичної допомоги населення в Полтавській області до 2023 року.

Голова координаційної ради, перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін повідомив, що серед основних завдань – безперервне лікування хворих, якісна діагностика, реорганізація протитуберкульозних закладів та розвиток їхньої матеріально-технічної бази.

«Уже добудований діагностичний корпус Полтавського тубдиспансеру. Нині документи перебувають у ДАБІ. Тільки-но отримаємо сертифікат – корпус передадуть в експлуатацію, – повідомив Дмитро Лунін. – Наступний етап – створення системи реабілітації хворих на туберкульоз».

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак презентував на засіданні Державну стратегію розвитку системи протитуберкульозної медичної допомоги населенню й наголосив, що змінюються підходи й тактика лікування туберкульозу.

«В області впроваджені пацієнт-орієнтовані моделі з акцентом на амбулаторному лікуванні туберкульозу. Консультативну допомогу хворому зможуть надавати і сімейні лікарі. Також невід’ємною частиною лікування є соціальний супровід пацієнтів, його здійснюють медики спільно з громадськими організаціями, головами територіальних громад, – розповів Віктор Лисак. – У реабілітації маємо змінювати підходи. Нині ведемо перемовини з УМСА, де планують відкрити кафедру реабілітації».

Цього року Полтавщина вийшла з епідемічного показника захворюваності на туберкульоз. Про це розповів директор Полтавського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру Володимир Печериця. У 2020 році захворюваність знизилась майже на 30% і становить 36,5 випадків на 100 тисяч населення. Торік у регіоні зареєстрували 504 нові випадки туберкульозу.


Автор: пресслужба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2021, 16:55 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації