Вхід | Реєстрація

Невже стадіон «Діброва» таки відремонтують?

Невже стадіон «Діброва» таки відремонтують?

У всякому випадку, на сесії Дніпропетровської обласної ради депутати проголосували за те, щоб вчергове виділити гроші на реконструкцію головного спортивного об’єкту Царичанки.

Вперше про реконструкцію «Діброви», котра в силу свого віку, а об’єкт збудований ще в далекому 1979 році, заговорили на офіційному рівні в 2019 році.

Тоді за кошти селищної ради виготовили проектну документацію, а в Дніпровській ОДА пообіцяли виділити гроші на відновлення споруди.

Цитата із «ЕХО» від 4 квітня 2019 року:

«…Як повідомив голова громади, на території реконструйованого стадіону будуть розміщені три футбольних поля. Одне з них буде використовуватися для гри в міні-футбол. Навколо нього поставлять 120 крісел для глядачів. На трибунах навколо головного поля, швидше за все, просто замінять лавочки.
Споруда буде освітлюватися, буде огороджена і матиме два заїзди. Її охоронятимуть.
Згідно з інформацією, розміщеною на кількох інтернет-порталах, що моніторять проведення держзакупівель, тендер на реконструкцію стадіону «Діброва» в Царичанці виграла ще в квітні 2018 року фірма ТОВ «Укрєврокровля». Вартість робіт — 24 400 491,71 гривні…
».

Так що починалося все добре. Навіть роботи почали. А потім, як це часто буває в Україні, «щось» пішло не так.

Змінилася центральна влада, із посади пішов голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. І будівництво зупинилося. Голова селищної ради Геннадій Сумський був змушений два роки реагувати на критику і пояснювати, що місцева влада не має змоги самостійно провести реконструкцію. Для цього в селищному бюджеті елементарно не вистачить грошей. Хоча перемовини щодо продовження реконструкції не припинялися. А новоспечені нардепи від «Слуги народу» обіцяли сприяти процесу відновлення робіт.

Ніхто не знає, скільки б ще продовжувалася ця переговорна епопея. Аж раптом нова влада повернула в головне крісло області Валентина Резніченка. І одразу знайшлися гроші на відновлення реконструкції одразу кількох спортивних об’єктів на Дніпропетровщині.

26 лютого депутати Дніпропетровської облради проголосували за виділення грошей. Уже оголошений тендер на визначення компанії, котра стадіон відновлюватиме. Аукціон відбудеться 16 березня.
Про те, що гроші мають виділити, редакція дізналася від Геннадія Сумського ще минулого тижня. Але Геннадій Вікторович дуже просив «помовчати». Аби «не зурочити». Нібито не зурочили.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 березня 2021, 15:32 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації