Вхід | Реєстрація

Скільки доведеться платити за електрику з 1 квітня: Коментар прем’єр-міністра

Скільки доведеться платити за електрику з 1 квітня: Коментар прем’єр-міністра

Тарифи на електроенергію зросли ще з 1 січня 2021 року.

У квітні тариф для населення за електроенергію, швидше за все, так і не зміниться - платити доведеться не більше, ніж 1,68 грн за 1 кВт-год.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на прес-конференції на поточний рік роботи уряду.

"Це питання зараз обговорюється в Міністерстві енергетики. Швидше за все, тариф для населення залишиться 1,68 грн за кВт-год", - сказав він, відповідаючи на відповідне запитання журналістів.

Нагадаємо, Кабмін підвищив ціни на електроенергію для населення, фактично ліквідувавши пільговий тариф за перші 100 кіловат.

У НБУ заявили, що скасування Кабінетом міністрів України пільгового тарифу на електроенергію (0,9 грн / кВт-год за перші 100 кВт-год) і встановлення єдиного тарифу для населення в розмірі 1,68 грн / кВт-год спрацює на збільшення загальної інфляції в 2021 році.

13 січня о Кабміні запропонували давати субсидії українцям, які використовують електроопалення. Пізніше український уряд визначився з тим, хто в першу чергу отримає компенсації за скасування пільг на оплату електроенергії.

17 лютого стало відомо, що компенсації за подорожчання електроенергії отримали 571,6 тисячі українських сімей, сума компенсації склала 563,5 грн, загальна сума витрат на компенсацію склала 322,1 млн грн.


Автор: «Деньги.ua»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 березня 2021, 15:03 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації