Вхід | Реєстрація

Китайгородці виступили проти розробки кар’єру в урочищі Свиняче

Китайгородці виступили проти розробки кар’єру в урочищі Свиняче

Також під час зібрання люди висловили свій протест стосовно порушень під час виділення землі під будівництво автодороги Н-31. А своєму нинішньому сільському голові Сергію Турському та депутату Юрію Рашевському запропонували добровільно скласти повноваження.

Чергове зібрання жителів села Китайгород та інших населених пунктів однойменної громади було найчисельнішим за останні роки. У ньому взяли участь більше сотні місцевих жителів. За інформацією організаторів зібрання — 136 чоловік.

Якщо під час попередніх зібрань обговорювали виключно проблемні питання навколо будівництва ставків в урочищі Свиняче, то зараз коло питань розширилося. Каталізатором активності стали недавні затримання за підозрою в хабарництві низки місцевих посадовців.

Окрім місцевих жителів, на зібрання прибули представники Служби автомобільних доріг, помічники депутатів Чорного і Мухтарова. На місці події працювали журналісти одного із дніпровських телеканалів та руху «Стоп-корупція».

Спочатку селяни висловили свої претензії представнику Служби автомобільних доріг. Вони повідомили про свою незгоду зі змінами, нещодавно зробленими в проекті будівництва дороги Н-31 Дніпро — Царичанка — Кобеляки — Решетилівка. Але найбільше претензій було щодо виритих котлованів у Свинячому. Представник Служби автомобільних доріг виправдовувався, заявляючи, що вимоги потрібно пред’являти субпідрядникам. Але Роман Литвин із руху «Стоп-корупція» пояснив присутнім, що аналогічна схема розкрадання надр, а з цим — і бюджетних коштів, давно і, на жаль, успішно працює в селі Іванівка. Там теж були отримані у власність кілька земельних ділянок для нібито одних потреб, а по факту відбувається неконтрольований і незаконний видобуток корисних копалин. Субпідрядники в документах на оплату робіт «малюють» одну відстань від кар’єра до будівництва, а видобувають глину й пісок зовсім в іншому місці. І, оскільки воно, це реальне місце, розташоване набагато ближче, то субпідрядники отримують гігантські надприбутки за рахунок «економії» паливно-мастильних матеріалів.

Учасники зібрання, розповівши про цю проблему представнику Служби автомобільних доріг, додатково вирішили звернутися із повідомленням про правопорушення до Президента Зеленського, а також у НАБУ.
Була прийнята на зібранні й ще одна дуже цікава резолюція. Люди звернулися до китайгородського сільського голови Сергія Турського та до місцевого депутата Юрія Рашевського із вимогою добровільно скласти повноваження через скандальну ситуацію щодо підозри в хабарництві. Паралельно більшістю голосів учасники зібрання висловили недовіру сільському голові.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 березня 2021, 16:11 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації