Вхід | Реєстрація

Підозрюваним у хабарництві чиновникам обрали запобіжні заходи

Підозрюваним у хабарництві чиновникам обрали запобіжні заходи

До редакції потрапили матеріали судового засідання в справі царичанських чиновників, яких підозрюють у отриманнях хабарів.

25 лютого в Дніпрі відбулося судове засідання, у ході якого були обрані запобіжні заходи стосовно одразу кількох посадовців колишнього Царичанського району, який кількома днями раніше затримали поліцейські.

Суддя Казак прийняв ухвалу стосовно громадян, працівників відділу з контролю за використанням та охороною земель у Магдалинівському, Петриківському та Царичанському районах ГУ Держгеокадастру в Дніпропетровській області. Один із підозрюваних є депутатом Китайгородської сільської ради.

Чоловіків затримали 22 лютого. А наступного дня вже повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України — Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Представники поліції та прокуратори просили в суду обрати запобіжний захід до підозрюваних у вигляді тримання під вартою на термін 60 днів із визначенням застави в розмірі 441 прожиткового мінімуму для працездатних громадян.

Адвокат Стадницький заперечував проти такого запобіжного заходу, посилаючись на низку порушень з боку працівників правоохоронних органів.

Тим не менше, суддя Казак ухвалив обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 22 квітня 2021 року. І призначив розмір застави в сумі 454 тисячі гривень.

 

Сільського голову залишили під домашнім арештом

Через кілька днів, а саме — 3 березня, той же суддя Казак приймав рішення про обрання запобіжного заходу іншому посадовцю. Цього разу — китайгородському сільському голові.

Представники прокуратури і поліції теж просили взяти підозрюваного під варту на 60 днів із правом внесення застави в сумі 681 тисяча гривень. Адвокати заперечували.

Цього разу суддя був лояльнішим до підозрюваного. Він обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 26 квітня поточного року. Протягом цього часу підозрюваний не має права в період із 22‑ї години вечора до 7‑ї ранку покидати місце проживання, окрім випадків надання йому невідкладної медичної допомоги. Також він зобов’язаний здати свій закордонний паспорт та інші документи, що дають право на виїзд за межі України.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 березня 2021, 15:46 | Царичанка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації