Вхід | Реєстрація

Досягнення юних краєзнавців

Досягнення юних краєзнавців

Протягом минулого місяця підводилися підсумки обласних етапів різних краєзнавчих акцій за минулий рік. Роботи юних краєзнавців Кобеляцького краю досить високо оцінені. Так, на обласний етап Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби» було направлено дві найкращих роботи і вони обидві стали там призерами. Журі  високо оцінило роботу «Повстання отамана Андрія Левченка» краєзнавчо-пошукової групи   «МАГНІТ» (керівник Шабалтій О.М.).  станції юних туристів. Збираючи дані для свого дослідження, пошуковці опрацювали  матеріали в музеях, бібліотеках, архівах, органах влади. Майже річна робота юних краєзнавців увінчалася успіхом -  друге місце. Також друге місце (за іншим напрямом акції) присуджено вихованцям гуртка «Журналістика» (керівник Білаш О.В.) Будинку дитячої та юнацької творчості імені М.А.Касьяна за роботу про Кобеляцький Ротарі-клуб.

В іншій краєзнавчій експедиції «Моя Батьківщина – Україна»  в обласному етапі   робота «Оріль – ріка мого дитинства»  вихованця гуртка «Велосипедний туризм» Кравченка Артема  зайняла ІІ місце (напрям «Географія рідного краю»). У інших напрямах треті місця присуджено пошуковому загону «Еврика» (керівник Ярмоленко О.О.) опорного закладу «Кобеляцький ліцей №1» та пошуковому загону «Джерело»  (керівник Шабалтій О.М.) Красненської філії  вищезазначеного опорного закладу.

Враховуючи карантинні обмеження, в онлайн форматі відбувався обласний тур Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу». Ільченко Альбіна із Василівської школи (керівник шкільного музею Вазерцева О.М.).  наскільки сильно підготувалася та провела презентацію свого музею і представила екскурсію, що залишила далеко позаду інших екскурсоводів із гімназій та ліцеїв області. В підсумку: Ільченко Альбіна  завоювала  ІІ місце в обласному конкурсі.

Найвищу оцінку отримав звіт  про  краєзнавчу експедицію станції юних туристів, яка брала участь у обласному етапі Всеукраїнського конкурсу на кращу експедицію учнівської молоді з активним способом пересування «Мій рідний край».  Краєзнавча експедиція КСЮТур на основі вело походів «Люби і знай свій рідний край» визнана найкращою в номінації «Історичне краєзнавство»  та буде представляти Полтавщину  на всеукраїнському етапі конкурсу.

Та найбільше призових  місць юні краєзнавці вибороли у обласному конкурсі «Історичне фото із сімейного альбому». Із кількох сотень учасників (сім номінацій) найкращі описи  своїх родинних фото виконали вихованці станції юних туристів:  І місце - Курочка Денис  та Гамага Тимур, ІІ місце – Пугач Дар’я, Горобець Владислав, Неїченко Дмитро та Шабалтій Софія, ІІІ місце – Василенко Анастасія,  Стовба Давид, Черкаські Анна та Сергій, Явтушенко Анна.  Третє місце також  у Крайник Анастасії з Білицької зош №3.

Краєзнавчі підсумки 2020 року підведено, а попереду учнів чекають нові захоплюючі мандрівки, зустрічі, пошуково-дослідницькі роботи.


Автор: Микола Шабалтій, директор станції юних туристів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 березня 2021, 14:05 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації