Вхід | Реєстрація

Кафедральний собор з’явиться на березі Дніпра

Новий єпископ Кременчуцький та Лубенський, преосвященніший Тихон, змінив плани будівництва нового кафедрального собору УПЦ МП, який мав раніше розташовуватися в мікрорайоні «Озерний». За новими планами, православний собор Московського патріархату постане на березі Дніпра неподалік річкового вокзалу.
Про нові наміри та плани православної громади розповіли представники громади УПЦ МП міста. «Звісно, громада не буде споруджувати центральний храм Кременчука в "селі", у мікрорайоні "Озерний", де й будинків як таких немає. І там храм буде не помітний. Так само ми не будемо сперечатися з представниками УПЦ КП за територію, на якій раніше стояв Свято-Успенський міський собор. Однак є спеціальна програма Московського патріархату про будівництво 12-и православних храмів в Україні. Вони повинні стояти у формі хреста і Кременчук практично в цей хрест потрапляє».
У Православної церкви Московського патріархату є своя земельна ділянка, яка розташована поруч з колишнім баром «Андріївський», який згорів. «Земля ця подарована церкві одним з меценатів. Саме там і буде споруджено головний храм міста», - сказав представник релігійної громади.

Автор: www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 березня 2010, 10:30 | Кременчук |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації