Вхід | Реєстрація

На в’їздах у Полтавську область встановлять туристичні стели

На в’їздах у Полтавську область встановлять туристичні стели

17 березня у Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку туризму та курортів при Полтавській обласній державній адміністрації.

Участь у засіданні взяли представники туристичної галузі, музейники, науковці. На нараді були присутні заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Катерина Рижеченко та директор Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Ірина Удовиченко.

межах заходу говорили про проєкти, які вже реалізовані, а також представили нові. Інна Шерстюк розповіла про встановлення в’їзних стел на межі Полтавської області.

«У липні до нас звернулися з ініціативним листом щодо встановлення в’їзних стел на межах Полтавської області. Це добра ініціатива, покликана підвищити промоцію та рівень сприйняття регіону. На той час це була лише ідея. Нині провели велику роботу і маємо практично готовий продукт, якому передувала ціла низка досліджень. Зокрема, проведені геозйомка, визначення кута нахилу, зорового сприйняття, місця і точки огляду, де зручно облаштувати майданчик. Полтавська область асоціюється з великою кількістю образів, якщо це все поєднати, то знак буде дуже перенавантажений. Треба було вибрати той зовнішній вигляд, який не буде прямо вказувати на якийсь конкретний об’єкт або персоналію, він повинен бути урбаністичним та сучасним. Варіантів було три. Перший – із натяком на кераміку, краєзнавчий музей та вишивку «білим по білому». Другий – інформативний, представлений у кольорах національної символіки. Третій – середнє між першим і другим. Обов’язково враховували зону відпочинку, санітарну кімнату, розраховану для всіх категорій населення, зокрема і маломобільних. За результатами голосування зупинилися на третьому варіанті, який запустили в роботу», – розповіла Інна Шерстюк.


Автор: пресслужба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 березня 2021, 11:45 | Полтавщина | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації