Вхід | Реєстрація

На святі Масляної частували млинцями та кулешем

На святі Масляної частували млинцями та кулешем

Концертну програму підготували і провели місцеві артисти.

У суботу, 13 березня, у Біликах проходило святкування Масниці. Це прадавнє народне свято символізує собою проводи зими й прихід весни.

У християнській традиції Масниця відзначається цілий тиждень напередодні Великого посту. Одним із символів свята є велика лялька із соломи. Опудало вдягають у жіночий одяг і наприкінці масничного тижня спалюють як уособлення зими. У такий спосіб наші предки будили весняну природу і розтоплювали лід.

Білицькі артисти обмежилися одноденним святкуванням. Глядачі мали змогу послухати виступи учасників народного хору «Чебреці», посміятися з гуморесок, переглянути танцювальні номери.

Захід проходив на площі перед Будинком культури. Усіх гостей заходу представники фермерського господарства «Громада», Аліна Жук, Людмила Карпенко і Ольга Жук частували кулішем та млинцями з медом і варенням.

Як розповіла Людмила Карпенко, усього кухарі спекли 300 млинців та наварили 5 каструль куліша.
Свято відбулося за сприяння гуманітарного відділу Білицької селищної ради. Захід готували працівники Будинку культури: художній керівник Алла Мулько, керівник хору Микола Валко, керівник танцювального колективу Ольга Попова, і місцеві артисти.

І хоча біличани святкували Масницю один день, але традиції дотрималися і наприкінці заходу спалили опудало ляльки, аби весна швидше пробудилася.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 березня 2021, 17:42 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації