Вхід | Реєстрація

У Кобеляках презентували результати краєзнавчих досліджень

У Кобеляках презентували результати краєзнавчих досліджень

Зазвичай на початку весни збираються  учні-дослідники рідного краю щоб поділитися результатами роботи за попередній рік. Одержавши дозвіл, станція юних туристів  провела зібрання юних краєзнавців та активістів шкільних музеїв. Значимість даного заходу полягає у сприянні розвитку та активізації  краєзнавства серед учнівської молоді, перевірці знань, умінь і навичок пошукових  досліджень, набутих на заняттях гуртків та під час краєзнавчих експедицій, вихованні почуття патріотизму, гордості за свій край, поваги та бережливого ставлення до природи. Завдяки таким заходам  поширюється кращий досвід краєзнавчої роботи, відбувається розвиток учнівських здібностей та обдарувань.

У напрямі «Музейна справа»  найкращим  визнано виступ юного екскурсовода Ільченко Альбіни (Василівська школа). Друге місце у Бибіної Яни (Кобеляцький  ліцей №1).

У напрямі «Природниче краєзнавство»  вело група  станції туристів (Ісай Аміна, Тігла Софія, Побережний Віктор, Захарченко Юрій) прозвітувала про захоплюючі мандрівки рідним краєм. Влітку минулого року учні здійснили кілька  походів  Кобеляцьким краєм, де вивчали рослинний світ, ландшафт, водні ресурси, корисні копалини. Їх краєзнавча експедицію журі визнало найкращою. Також перше місце завоював ще один вихованець КСЮТур  Кравченко  Артем із своїм краєзнавчим дослідженням «Оріль – ріка мого дитинства».  Друге місце присуджено Василенко Анастасії (Кобеляцький ліцей №1). Третє місце зайняли Петрова Ксенія та Мінаєва Ніколь (Ліщинівська школа).

У напрямі «Історія та культура рідного краю» досить цікавим було представлення Ткачуком Андрієм, Дашевською Анжелою, Гуцол Анастасією та Вазерцевою Софією (Василівська школа) краєзнавчої роботи «Кобеляцькі скарби», яка восени минулого року стала переможцем районного етапу Всеукраїнської краєзнавчої експедиції «Моя Батьківщина Україна». Емоційно насиченою, патріотично акцентованою була презентація роботи краєзнавців із Красненської школи Дикої Діани, Донця Антона, Коломійця Артема, Козутенка Романа. А традиційна руханка від краснян нікого в залі не залишила байдужим.  Кравченко Артем представив своє дослідження діяльності Кобеляцької громадської організації «Літератор». Цим юним краєзнавцям  присуджено другі місця. Переможцями даного напряму визнано пошуковий загін  КСЮТур «Магніт» (Китаста Софія, Гончаренко Дар’я)  за дослідження  селянського повстання під проводом Андрія Левченка та пошуковий загін Кобеляцького ліцею №1 «Еврика» (Соломко Анна, Явтушенко Анна) за роботу про відому землячку бандуристку Тамару Гриценко.

У напрямку «Участь у регіональних краєзнавчих акціях» перемогу виборола  Явтушенко Анна (Кобеляцький ліцей №1), ІІ місце – Василенко Анастасія (Кобеляцький ліцей №1) та Масич Яна (Кобеляцька щкола  №3), ІІІ місце  - Білоус  Злата-Марія та Побережний Віктор (Кобеляцька школа №3).

Абсолютно всі учасники заходу продемонстрували високий рівень підготовки, зацікавили членів журі  новизною та глибиною своїх досліджень, різноманітністю форм роботи як у краєзнавчих дослідженнях, так і у розвитку музейної справи в  закладах освіти, використали для презентації своєї діяльності новітні  технології.  Підсумки роботи підведено, юні краєзнавці вже працюють над новими темами, знаходять багато цікавого  у нашому славному Кобеляцькому краї.


Автор: Микола Шабалтій, директор станції юних туристів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 березня 2021, 14:51 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації