Вхід | Реєстрація

Рада не підтримала скасування переходу на літній час

Рада не підтримала скасування переходу на літній час

Законопроект направили на доопрацювання.

Народні депутати в другому читанні не підтримали скасування переведення годинників в Україні. Про це повідомляє "РБК-Україна".

Зазначається, що відповідний законопроект набрав лише 212 голосів "за".  Водночас було прийнято рішення відправити документ на доопрацювання, що підтримали 226 нардепів.

Автори законопроекту пропонували не переходити на літній час, здійснювати обчислення за київським часом, а сезонний перехід скасувати.

Очікувалося, що документ забезпечить захист територіальної цілісності й зміцнить національну безпеку, адже на тимчасово окупованих територіях встановлений російський час. Крім того, перехід на єдиний час був спрямований на захист здоров’я населення через низку негативних наслідків через переведення годинників.

Переведення годинників на літній час (на одну годину вперед) цього року має відбутися в ніч з 27 по 28 березня.

Нагадаємо, нещодавно Верховна Рада в першому читанні підтримала скасування переведення годинників. Про те, як у світі все ще переводять годинники й чому це шкідливо, читайте в нашому матеріалі.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 березня 2021, 14:28 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації