Вхід | Реєстрація

Настав час придбати залізного коня

Настав час придбати залізного коня

Із настанням теплих і погожих деньків, не лише природа просинається після зимової сплячки. Щойно повітря прогріється, а сніг повністю розтане, мелодійно заспівають пташки і… залізні коні. Адже кожного року мотолюбителі з нетерпінням чекають на прихід весни, аби одягти костюм і шлем та промчати трасою зі блискавичною швидкістю на своєму байку.

Сьогодні, із поширенням автомобілів, популярність «важких» багатокубових мотоциклів дещо зменшилася, але, як і в «совкові» часи, двоколісний моторний транспорт є майже в кожному домі. Щоправда, на зміну мопедам «Карпати» і «Рига» прийшли значно простіші в управлінні бензинові й електроскутери.

 

Мрія кожного підлітка — власний мотоцикл

Мрією кожного хлопця, а подекуди й дівчат, які народилися й виросли в Радянському Союзі, був мотоцикл. Залізні коні користувалися шаленою популярністю. Деякі моделі мототранспорту стали по-справжньому культовими. Юні водії проходили кілька етапів дорослішання, паралельно змінюючи транспортні засоби.

Кар’єра байкера починалася з освоєння «дирчика», велосипеда з мопедним двигуном Д-4. Потім був мопед. Найпопулярнішою ж моделлю «легкого» мотоцикла являвся «Мінськ» із двигуном 11-12 кінських сил або «Схід». На цьому мототранспорті відточували майстерність майже всі юнаки.

Та наступним етапом у оволодінні залізним конем ставали по-справжньому «дорослі» мотоцикли: «ІЖ-Юпітер»  (двоциліндровий двигун) та «ІЖ-Планета» (одноциліндровий).

Високошвидкісними були «Ява» і «CZ» чеського виробництва.

 

Мотосезон тільки починається

Звичайно, що ці мотолегенди іноді можна й у наші дні зустріти на автодорогах. Та прогрес не стоїть на місці і на зміну «мінськам», «іжам» і «явам» прийшли сучасні мотоцикли зі значно покращеними характеристиками і підвищеною надійністю. Їх випускають під марками Lifan, Shineray, Kovi, Fada, Mustang, Loncin, Voge, Forte, Bajaj, BSE і Motul.

Найпопулярніші моделі від цих виробників пропонує найбільший у Полтавській області мотосалон АртМото, що знаходиться в Кременчуці.

Компанія реалізує:

  • дорожні мотоцикли й Крузери,
  • спортбайки і спортивні мотоцикли,
  • кросові й туристичні мотоцикли,
  • питбайк,
  • ендуро,
  • квадроцикли, мопеди, скутера й електротранспорт,

А також аксесуари, запчастини і мотоекіпіровка.

У АртМото можна придбати мототранспорт для будь-яких цілей. Великий вибір, доступні ціни, висока якість — ось головні принципи роботи фотосалону в Кременчуці.

Якщо, почувши звук мотоциклетного двигуна, ви одразу уявляєте себе за кермом байка, настав час придбати залізного коня. Кваліфіковані консультанти АртМото допоможуть обрати потрібну техніку, що не підведе вас в дорозі. Долайте перешкоди, подорожуйте, підкорюйте непроїзні ґрунтові дороги на мототехніці від компанії  АртМото.

Мотосезон тільки починається.


Автор: Євген ОЛЕКСАНДРОВ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 березня 2021, 10:22 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації