Вхід | Реєстрація

ПриватБанк приховано обмежив перекази на підприємницьку карту ФОП - платежі понад 30 000 гривень в місяць блокуються

ПриватБанк приховано обмежив перекази на підприємницьку карту ФОП - платежі понад 30 000 гривень в місяць блокуються

ПриватБанк ввів щомісячний ліміт на перекази по банківській карті ФОП на рівні 30 000 гривень - при перевищенні порога платежі за номером картки просто блокуються, а гроші автоматично повертаються відправнику, звернув увагу сайт AIN.

Карта «Ключ до рахунку» - це фізична пластикова карта, прив'язана до спеціального розрахункового рахунку (код рахунку - 2600), який відкривається в обов'язковому порядку для здійснення підприємницької діяльності. Вона виглядає як звичайна банківська картка і має свій номер. З її допомогою можна знімати готівку з банкоматів або оплачувати покупки. І хоча для проведення платежів рекомендується використовувати номер банківського рахунку IBAN, до недавнього часу проводити грошові перекази можна було і за номером картки-ключа без будь-яких обмежень. Правда, такі платежі проводилися трохи довше, ніж операції з використанням номера рахунку IBAN.

12 березня ПриватБанк ввів щомісячний ліміт на перекази за номером карти-ключа. Що примітно, окремим прес-релізом або розсилкою про це досить важливому змінe клієнтів не поінформували. Вони дізналися про це вже по факту, коли платежі стали блокуватися.

За новими правилами, сума коштів, яку ФОП може отримати за номером своєї карти-ключа в місяць не повинна перевищувати 30 000 гривень. Всі платежі понад цей ліміт тепер будуть блокуватися, а кошти - автоматично повертатимуться відправникові. Щоб провести платіж понад ліміт, необхідно буде провести не за спрощеною схемою, а повноцінно з використанням номера розрахункового рахунку IBAN і заповненням всіх реквізитів. Тут важливо розуміти, що ліміт на перекази за номером карти ФОП вводиться не на максимальну суму разового платежу, а на весь оборот за місяць.

У ПриватБанку нові обмеження пояснили вимогами фінмоніторингу:

«Действительно, пополнение счетов через карточку «Ключ к счету» ограничено суммой в 30 000 грн в месяц. Это требования финансового мониторинга, поскольку при зачислении средств на расчетные счета должно быть указано четкое назначение платежа, что не всегда делается при зачислении на карту. Напоминаем, что в терминалах самообслуживания, кассе или в Приват24 при вводе номера карты система автоматически подтягивает все необходимые реквизиты для зачисления. То есть мы позаботились о том, чтобы платежи осуществлялись максимально комфортно». – повідомили представники банку у відповідь на Facebook-публікацію бухгалтера Олександра Зарайського.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 березня 2021, 12:10 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації